Recepten

Egg coddlers 

Saskia Schepers

Meer informatie over de egg coddler vind je in de Tip van de maand mei 2015

Per coddler heb je nodig:
½ eetlepel crème fraiche, zure room of slagroom
1 ei
zout en peper
2 sprietjes bieslook
1 eetlepel geraspte kaas

1 dik gesneden witte boterham
boter om te toast te beboteren

Zet een pan water op de sudderplaat of op laag vuur; de pan moet groot genoeg zijn om het gewenste aantal egg coddlers naast elkaar in de pan te kunnen zetten. Doe er zoveel water in dat de coddlers tot aan de rand in het water kunnen staan.

Vet de egg coddler dun met wat boter in. Als je een vrij kleine egg coddler hebt, vet dan ook de binnenzijde van het dekseltje in.
Doe een theelepel room of crème fraîche op de bodem.
Breek het ei boven het potje en laat het voorzichtig op de room vallen; de dooier moet heel blijven.
Bestrooi met zout en peper, en knip er wat bieslook over.
Verdeel wat geraspte kaas over de bovenkant.
Sluit het potje met het dekseltje en zet de klem erop.

Zet de coddler in het zacht kokende water.
Kook ongeveer 7 minuten totdat het eiwit ondoorschijnend wit is en de dooier nog nét een beetje vloeibaar.

Snijd ondertussen het brood in repen en rooster ze tussen de Aga-toaster lichtbruin op de hete plaat. Geen Aga? Gebruik dan de broodrooster.

Neem de coddler uit het water en zet hem zonder deksel op een bordje. Leg de toastrepen ernaast en serveer met boter.

 

Winkel

Winkel

Basisboek

Blog van de maand

 

Tip van de maand

Winkel

Nieuwsbrief