Tip van de maand

 Bake-O-Glide 

 

De velletjes Bake-O-Glide zijn inmiddels een goede bekende in de Aga-keuken. Voor wie er nog nooit mee gewerkt heeft: Bake-O-Glide is een soort antiaanbakvel. Je legt het op de bakplaat of je bekleedt er een braadslede of een bakvorm mee: de vormen hoef je dan niet in te vetten en er bakt gegarandeerd niets meer aan. Bake-O-Glide kun je in alle ovens gebruiken en je kunt het ook rechtstreeks op de sudderplaat leggen of, voor de andere cookers, aan de rechterkant van de kookplaat. Je kunt dan zonder te knoeien en zonder vet toe te voegen vis, tosti’s en pannenkoeken bakken. Gebruik Bake-O-Glide nooit op de linkerkookplaat van de Aga of op de linkerkant van de Rayburn, Esse en Everhot als deze op temperatuur is.

Als je de velletjes Bake-O-Glide goed behandelt en er niet op snijdt of krast, gaan ze heel erg lang mee. Na gebruik veeg je ze schoon met een vochtig doekje. Als het vel erg vet is, leg je het plat op de aanrecht en je gaat er met een kwastje met sop over. Spoel even na en hang aan de stang van de Aga te drogen. Liever nog: klem het velletje tussen een cookhook, dan valt hij niet op de grond tijdens het drogen. De velletjes Bake-O-Glide zijn ook bestand tegen de afwasser, maar worden dan wel wat schraler. Mocht dit gebeuren, vet het velletje dan in met een keukenpapiertje met olie.
De folie wordt donkerder in het gebruik, maar de antiaanbakeigenschappen blijven behouden.

Bake-O-Glide is niet alleen handig als antiaanbakvel:

 

  • Chocoladefiguren spuit je rechtstreeks op een velletje Bake-O-Glide.
  • Borstplaat giet je gemakkelijk uit op een vel Bake-O-Glide.
  • Deeg dat uitgerold wordt op een vel Bake-O-Glide of tussen twee vellen, plakt niet aan de ondergrond of aan de deegrol. Voorkom het schuiven van het vel op de aanrecht door er een paar druppeltjes water onder te sprenkelen.
  • Keer je een cake om op een taartrooster, dan zie je al snel de afdruk van het rooster in de cake staan. Leg daarom eerst een velletje Bake-O-Glide op het rooster.
  • Gerechten die in de oven te snel bruin worden, bescherm je met een vel Bake-O-Glide.
  • Gerechten met een lange oventijd drogen minder snel uit als er een velletje Bake-O-Glide op ligt, zie bijvoorbeeld het recept Ahornpotjes.
  • Om vetvrij te bakken knip je een velletje op maat van je koekenpan.

 

 

Bake-O-Glide is voorgeknipt verkrijgbaar en per meter. De cookset kost € 28,- en bevat vier velletjes die al op maat gemaakt zijn; twee vellen voor de Aga-braadsledes; één voor de bakplaat; en één voor op de sudderplaat.
De rol Bake-O-Glide is een meter lang en hiervan knip je zelf vellen op de gewenste maat. De rol kost € 17,-. Gooi de restjes niet weg, want je kunt ze gebruiken als je vlees invriest: een stukje Bake-O-Glide tussen de hamburgers of karbonaadjes en ze plakken niet aan elkaar vast. Berg de vellen altijd plat of opgerold op.

 

Winkel

Winkel

Basisboek

Blog van de maand

 

Tip van de maand

Winkel

Nieuwsbrief