Nieuws

 

Het grote Aga Menuboek is uit!

Uitnodiging Open Aga-dag!

Een unieke gebeurtenis! Op één dag de presentatie van maar liefst twéé nieuwe boeken: Het Grote Aga Menuboek - Ruim 200 recepten voor de Aga én alle andere fornuizen - van Saskia Schepers en Agacadabra - Keukenkijken & Oventoveren - van Mick Stomp, Arlette Juch, Bernadette Hakken en Regine Mateman. We zijn natuurlijk hartstikke trots op deze boeken en we willen ze graag aan iedereen laten zien. En dat doen we op een feestelijke manier in het Agahuis in Ellecom, mét een drankje en uiteraard met lekkere hapjes uit de Aga.

Voor Aga-bezitters – en natuurlijk ook voor alle andere geïnteresseerden - dé gelegenheid bij uitstek om elkaar te ontmoeten, eens rond te snuffelen tussen de stalletjes met decoratieartikelen en cookware, en gezellig een Aga-praatje te maken. Buiten kun je genieten van gerechten uit de gietijzeren vuurpotten van Enjoy en een demonstratie bekijken van de Smoker; een barbecue, maar ook nog eens een rookoven. En natuurlijk – vers van de pers – de nieuwe Aga-boeken, uiteraard verkrijgbaar met een leuke aanbieding.
We hopen er een leuke dag van te maken en we kijken ernaar uit jullie allemaal te zien!

Wanneer: 11 november 2012
Hoe laat: van 14.00 tot 17.00 uur
Waar: het Agahuis in Ellecom. Binnenweg 32, Ellecom

Saskia, Mick en de hulptroepen verwelkomen je graag.
Aanmelden vooraf stellen we enorm op prijs i.v.m. het inschatten van voorraden en hulptroepen. Dat kan via info@agahuis.nl of saskia@cookerathome.nl. Wij verheugen ons op je komst!
Met vriendelijke groet,
Mick Stomp en Saskia Schepers

 

Uit: Wonen Landelijke stijl, editie 02/2012, april mei 2012
 

Uit: Arena, jaargang 3, maart 2012
Tekst: Simone van de Wijdeven, Tekstbureau Noord-Brabant
 

Veluweleven, wintereditie 2011 

Mart Kleppe magazine, voorjaarseditie 2011 

Roken op en in de Aga

Op 20 maart gaven Saskia Schepers en Mick Stomp van het Agahuis in Ellecom een hele leuke ‘rook’-demonstratie. Tijdens deze goed bezochte demo werd uitgebreid ingegaan op de verschillende manieren om eten te roken op en in de Aga. Er werden enkele gerechten gemaakt met de rookpan, er was te zien op welke manieren je de ovenplank kunt gebruiken, en buiten op de barbecue werden met de barbecue-rookplankjes lekkere hapjes bereid door Emilie van de Woerd, van de firma Koken op Hout.

Het was een geslaagde en gezellige bijeenkomst.
Kon je niet bij de demonstratie aanwezig zijn, dan vind je hier alle informatie over de manier waarop je de Cedarwood Ovenplank in de Aga gebruikt. Ook de recepten van de hapjes die we tijdens de demonstratie hebben gemaakt, vind je in die beschrijving: Geroosterde tomaatjes, Gevulde champignons, Curry-kokosgarnalen en Gevulde varkenshaasjes.
Wil je ook nog te weten komen hoe je met de rookpan gerechten kunt roken op de Aga, dan kun je hier een uitgebreide beschrijving van de Demeyere rookset downloaden. De recepten van de gedemonstreerde rookpan-gerechten vind je ook in die beschrijving: Warmgerookte zalm, Waldorfsalade met versgerookte kip en Minitaartjes met gerookte zalm.


 

Koken met ... Saskia Schepers, artikel uit Landleven januari/februari 2011


 

Uitnodiging voor de rookdemonstratie:


 

UitnodigingEen Aga op hout? Nee, we gaan niet helemaal terug naar de natuur, maar we gaan toch wat hout in de Aga stoppen. De houten rookplank namelijk.
Misschien heb je er al iets over gelezen of gezien: de Cedarwood Ovenplank is een cederhouten plank waarmee je een subtiel houtachtig rokerig smaakje aan je gerechten geeft. De plank is heel gemakkelijk in het gebruik. Je weekt hem een uurtje in water en daarna leg je de gekozen ingrediënten erop. Dan in de oven en kijk: alweer een lekker gerechtje uit de Aga.


Op zondag 20 maart 2011 om 14.00 uur geven Mick Stomp van het Agahuis en Aga-demonstratrice Saskia Schepers een demonstratie over ‘roken’ in het Agahuis in Ellecom (Binnenweg 32).
We laten niet alleen zien hoe je de ovenplank gebruikt, maar ook op welke manier je met een rookpan de heerlijkste gerechten kunt bereiden.


Natuurlijk willen we er weer een gezellige bijeenkomst van maken en daarom doen we dat met een kopje koffie erbij en wat lekkers uit de Aga. Uiteraard vallen er ook veel ‘gerookte lekkernijen’ te proeven, niet alleen van de rookplank en uit de rookpan, maar ook buiten op de barbecue waarop rookplankjes worden gebruikt.
Speciaal voor deze gelegenheid zijn de rookplanken en rookpannen in de aanbieding en de recepten van de rookgerechtjes ontvang je erbij. Voor Aga-bezitters is de demonstratie de gelegenheid bij uitstek om elkaar te ontmoeten, gezellig een Aga-praatje te maken en eens rond te snuffelen tussen de cookware.


Saskia, Mick en de hulptroepen verwelkomen je graag. Aanmelden vooraf stellen we enorm op prijs i.v.m. het inschatten van voorraden en hulptroepen. Dat kan via info@agahuis.nl of saskia@cookerathome.nl.
Wij verheugen ons op je komst!

Met vriendelijke groet,
Mick Stomp en Saskia Schepers


 


 

 

Op 24 november 2010 vond de officiële presentatie van het Aga basiskookboek plaats in het Agahuis in Ellecom. Het Agahuis bevindt zich in de stijlvol verbouwde boerderij van Mick Stomp, de eigenaresse van het Agahuis. In haar prachtige woonkeuken prijkt een blauwe 4-oven Aga met module. Aan de boerderij vastgebouwd is de sfeervol gerestaureerde Schaapskooi, waar de Aga’s, keukens, Aga-cookware en serviezen allemaal fonkelnieuw staan te glimmen. Vanaf 15.30 uur was iedereen welkom voor een high tea / aangeklede borrel met heel veel lekkere hapjes uit het Aga basiskookboek van Saskia, en uit het borrelhapjeskookboek Het borrelt hier, dat Mick uitbracht bij de opening van het Agahuis. Het was een bijzonder geslaagde en gezellige bijeenkomst en zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet, bij een volgend boek ...


 


Winkel

Winkel

Basisboek

Blog van de maand

Blog van de maand

Tip van de maand

Winkel

Nieuwsbrief