Ingezonden berichten

Klik hier om een berichtje in te zenden

 Te koop

Te koop: Onze Aga(alpha) gas 2 oven ivm aanschaf andere Aga.Voor meer informatie stuur email of bel

19-03-2016 , joep , 0610324049 , cardieleman@hotmail.com
 
 Inbouwen

Heeft er iemand ervaring met het inbouwen van een originele gas hob in een 4 oven aga? ben benieuwd naar ervaringen...

04-06-2015 , Monica van den Broek , info@deuitvaartzorg.nl
 
 Doorkijkje

Een doorkijkje naar de keuken met de roomwitte AGA 3-oven in Art B&B Huize Hermine in Joppe. Een verblijf in Art B&B ‘Huize Hermine’, uit 1909, is een onvergetelijke belevenis. De witte villa met de opvallende lichtblauwe luiken ligt verscholen achter een hoge haag van Rhododendrons. Als gast beschikt u over een eigen ‘vleugel’. Hier treft u een mix van hedendaagse kunst en design, met een knipoog naar de jaren vijftig. Door de hartelijke ontvangst, de prachtige locatie, de ruime luxe kamers en het smakelijke ontbijt zult u zich direct thuis voelen. Van harte nodig ik u uit om dit zelf te komen ervaren. U kunt deze unieke kamers boeken voor een of meerdere overnachtingen. Bekijk voor meer informatie de website www.HuizeHermine.nl

04-03-2015 , Maarten Goossens , 0575-491138 , Welkom@HuizeHermine.nl
 
 Gezocht

Hallo allemaal!
Ik zoek een 4-oven elektrische AGA cooker voor ons huis in Frankrijk. Heeft iemand een tip? De gouden tip verdient natuurlijk wat lekkers, zelf gebakken uit mijn huidige AGA!

19-04-2014 , Pauline Pernot , paulinepernot@hotmail.com
 
 Te Koop: AGA openhaard

Een goed werkende Aga openhaard.
Wij hebben hem nieuw vanaf 25-1-2013 Compacte openhaard die perfect alles opbrandt. 4,7 kw
We doen hem weg omdat we hem te iellig vinden staan in onze huiskamer met 5m hoog plafond.
Qua kw is hij goed. We willen nu een grotere kopen van hetzelfde merk.
Prijs: bieden vanaf € 1000.-

09-04-2014 , Kirsten Autsema , kirsten@autsema.com
 
 Te koop AGA-4 oven

Te koop AGA-4 oven in English Racing Green van 1990, met groen geëmailleerde deksels.
Mooi fornuis en goed onderhouden, in 1998 opnieuw geëmailleerd.
Vraagprijs € 3950,00, verplaatsing in overleg
Meer informatie Klaas Wijnberg 06-52680036 b.g.g. Daphne van Battum 06-10798176

18-12-2013 , Klaas Wijnberg , 06-52680036 , explorerclaes@knid.nl
 
 Aangeboden

AANGEBODEN Aga cooker met 4 ovens, 2 bakplaten en warmhoudplaat. verkeert in uitstekende staat.elk jaar onderhouden door Aga dealer vaste prijs € 5000,00

18-10-2013 , Cora van der Kraan , 0166-654935 , ribbonstore@gmail.com
 
 Theetuin Gebakken Liefde

Aan de rand van Giessenburg ligt theetuin Gebakken Liefde waar Esther Beuzekom het heerlijkste gebak of een lekkere lunch rechtstreeks uit de Aga op je bordje tovert. In en rond Giessenburg is het heerlijk wandelen of fietsen. Tijdens of na een tochtje kom je helemaal tot rust op het zonneterras of het sfeervolle overdekte terras van de theetuin met een lekker kopje koffie of thee en versgebakken, huisgemaakte lekkernijen. De theetuin is geopend op woensdag t/m zaterdag van 10.30 uur tot 17.30 uur, van 1 april tot 1 oktober. Bij koud of regenachtig weer is de theetuin gesloten.

Wil je nog langer genieten van de rust en het uitzicht, dan kunt je ook overnachten in de Bed & Breakfast van de familie Beuzekom. De B&B is groot genoeg voor vier personen (of nog meer als je zou willen) en heeft ook nog een eigen keukentje, dus je kunt hier zelfs ’s avonds je eigen kostje koken als je dat zou willen. Het ontbijt dat je geserveerd krijgt, heeft weer een hoog ‘Esther-gehalte’ en dat betekent overheerlijk, vers, tot in de puntjes verzorgd en –zoals de naam van de theetuin en de B&B al doet vermoeden – met liefde geserveerd.

Theetuin en B&B Gebakken Liefde
Gastvrouw: Esther Beuzekom
Neerpolderseweg 77
Giessenburg
Telefoon: 06-33673899
E-mail: re.beuzekom@gmail.com

18-08-2013 , Saskia Schepers ,
 
 Bed & Breakfast met Aga-ontbijt in Engeland

Wil je een keer een paar dagen in Engeland doorbrengen, dan is een Bed & Breakfast natuurlijk een uitgelezen kans om je echt in Engelse sferen onder te dompelen.
Als echte Aga-fan zoek je dan natuurlijk een B&B met Aga uit. In het graafschap Herefordshire, in het dorpje Kingsland vind je B&B The Old House van Andrea en Rick Noordegraaf, een Nederlands echtpaar dat acht jaar geleden de overstap naar Engeland heeft gewaagd en daar een droom van een B&B heeft gecreëerd.

The Old House is een prachtig gerestaureerd vakwerkhuis uit 1540, omringd door een grote tuin met bloeiende planten, een zwemvijver en een moestuin. De B&B-kamers zijn heel gezellig, compleet met balken, authentieke schuine vloeren en antieke meubels. De kamers en badkamers zijn uiterst comfortabel en goed verzorgd. Andrea serveert een Aga-cooked breakfast naar keuze, en wat je ook kiest, alles is overheerlijk. The Old House is een echte aanrader, Andrea en Rick zullen je gastvrij en hartelijk ontvangen!

The Old House
Kingsland
Leominster
Herefordshire HR6 9QS
United Kingdom
Website: www.teacosy.nl
Tel: +44 1568 709120

12-08-2013 , Saskia Schepers , 0044 1568 709120 , andrea@teacosy.nl
 
 Aga Museum

In Emmen bevindt zich het Aga Museum. In dit museum vindt u werkelijk van alles over de Aga. Niet alleen de geschiedenis van het Aga-fornuis krijgt hier een plaats, maar ook de rijke en gevarieerde geschiedenis die al vanaf 1899 loopt en meerdere landen, fabrieken e.d. bestrijkt. Allemaal in beeld gebracht met een schat aan foto’s.

Het museum is nu in het bezit van 2 AGA-cookers, één uit Enschede en een andere, helaas niet compleet, uit Nieuw Zeeland, ook bezitten wij een aantal kookboeken, waaronder het AGA basiskookboek en Het Grote AGA Menuboek. Ons adres en meer informatie vindt u op: www.aga-museum.nl

Hebt u nog oude AGA-spulletjes, zoals handdoeken en pannen, dan zouden we ze graag ontvangen. Het moet wel echt van het merk AGA zijn.

De cookers zijn te vinden op de link; http://www.aga-museum.nl/page/aga-fornuis

Een overzicht van alle AGA-kookboeken vindt u op: http://www.aga-museum.nl/page/aga-kookboeken. Met vriendelijke groet, AGA Museum

28-02-2013 , Goos Braker , aga.museum@gmail.com
 
 Hallo AGA liefhebbers

wat leuk om deze site te vinden en te lezen over anderen en hun ervaringen met de AGA. Wij wonen nu bijna 13 jaar in de Betuwe en met onze verhuizing van Rotterdam naar Erichem, wilde ik persé een AGA. De keuken is er omheen gebouwd en vanwege de warmte zijn er in die hoek van het huis ook geen radiatoren aangebracht. Onze keuken is open, dus ik heb nooit last gehad van de warmte. Ik vind het heerlijk. Als het echt heel heet is, zet ik de AGA ietsje lager, maar dat vind ik niet prettig. Dat "kookt" toch minder fijn. Ons gezin is groot (vijf kinderen) dus we hebben een 4-oven versie in de pewter kleur. Iedereen komt altijd even kennismaken met de oven als ze voor het eerst hier komen. De kinderen leggen dan altijd uit hoe dat ding nou werkt. Het blijft natuurlijk een bijzondere huisgenoot.
Schoonmaken is geen hobby van me en het echte poetsen van de AGA is alleen goed te doen als de AGA uit is vind ik. Sinds 7 jaar werk ik met het Engelse bedrijf Kleeneze. Het is een catalogus met schoonmaakmiddelen en kookartikelen en leuke, echte Engelse producten. Dus het voor ons zo bekende Ashtonish (wat overigens in Engeland net als beste schoonmaakmiddel is getest) kan ik zelf kopen en ook een nieuwe lijn ovenproducten van ons eigen merk zijn ideaal om de AGA schoon te houden. Wie interesse heeft kan natuurlijk een kijkje nemen in onze online versie of een catalogus aanvragen. http://www.natalievanstraten.nl/catalogus
Ik wens iedereen warme, lekkere en gezellige winterdagen toe en veel plezier van onze fantastische oven.

Groetjes, Natalie

27-09-2012 , Natalie van Straten , 0344-571790 , natalievanstraten@gmail.com
 
 hallo allemaal,

Wij hebben sinds kort een AGA. We zouden het leuk vinden om met anderen ervaringen uit te wisselen en ideeén op te doen.
Samen te eten en recepten uitwisselen.
Wij wonen in Dalfsen,
we horen het graag,
Simon en Thijsje Brandsma

30-08-2012 , Thijsje Brandsma , 0529433590/0621174980/06518260 , sentbrandsma@hotmail.com
 
 Aga in de zomer

Beste AGA vrienden,
Wij zijn sinds september vorig jaar de gelukkige eigenaar van een 2 oven AGA cooker op gas.
De hele winter hebben we optimaal kunnen genieten van ons fornuis. Onze keuken is op het noord / oosten van onze koele rietgedekte boerderij. Onlangs hebben we echter de eerste warme dagen gehad waarbij de warmte van de Cooker nog niet echt storend was. Maar bij een langere warmte periode zullen we de temperatuur misschien moeten temperen.
Nu wordt er gezegd dat gebruikers hem ’s zomers op ‘half’ zetten. Graag horen we ervaringen van Aga gebruikers in deze zomerstand. Hoe ons eigen brood dan te bakken – koekjes – en ovenschotels?

15-06-2012 , Ina Hoogeweg , 0593322244 , g.hoogeweg@hetnet.nl
 
 Mijn grote passie is KOKEN en BAKKEN

Eens las ik een column. Iemand die zo kon verlangen na haar zomervakantie, naar wat lagere temperaturen, kaarslicht… Het najaar begon pas echt voor haar , als ze haar Aga weer de aandacht kon geven die hij verdient. De hele zomer staat-ie bescheiden op de achtergrond op gedempte toon wat te snorren, Ingeruild voor de barbeque op de camping. Al verder in haar verhaal gekomen, begon mijn hart sneller te gaan kloppen bij het idee alleen al wat dit apparaat te bieden heeft. In de eerste plaats het kook-, bak- of braadgebied maar ook op strijk-en wasdrooggebied staat hij zijn mannetje. En altijd klaar voor gebruik.

Wat ik ook ontdekte
Echte verslaafden hebben zich verenigd! De kookclub van Groningen bijvoorbeeld. En dan gaat het echt niet meer zomaar om de recepten en de gewenste resultaten. Maar genieten ze ook van de schoonmaaktips, de aanbevolen extra lange ovenwanten, speciale wekkertjes. Uitstekende pannen, of een handige melkklopper.
Zonder het apparaat nog in levende lijve te hebben mogen aanschouwen, was ik al om. Ik heb inmiddels een aantal cursussen gevolg bij Saskia.. En elke keer raak ik weer helemaal in de ban van Aga. Ook de kook en bakkunsten van Saskia zijn geweldig! Leerzaam, maar ook zeer gezellig, De Aga kent geen enkel geheim voor Saskia. Ook voor diegenen die geen of nog geen Aga bezitten is het volgen van haar cursussen eigenlijk een must.

In onze monumentale boerderij Haymaheerd te Wirdum in de provincie Groningen zal de nieuwe winkel over enkele maanden naar verwachting worden geopend. In onze nieuwe winkel gaan wij van start met de verkoop van AGA fornuizen, Aga-producten en zullen ook workshops verzorgd gaan worden.
In de huidige winkel vindt u een uitgebreide collectie molengemalen meel, cake en taart producten, landelijke woonartikelen en Carte Colori kalkverven.
Als u zelf uw eigen brood bakt of van bakken houdt, kunt u nu bij ons terecht voor meer dan 60 soorten broodmixen, cakemixen, spelt, pizzabloem, pastabloem, diverse andere soorten meel, autentiek gemalen in een molen, broodvullingen, poffertmix, taartversiering, cupcakemix, bakvormen van Patisse en Nordic Ware. Ons assortiment breidt zich nog steeds uit!

Kom gezellig rondkijken en snuffelen tussen de talrijke woonartikelen en decoratieve producten; van bekende merken als Jeanne d`Arc Living, Clayre & Eef, Kom Aardewerk, Nordic Ware, Carte Colori kalkverven, Simla , Peacock, Granny`s, Tierlantijn verlichting en nog veel meer. Blijf onze internetsite/webshop/blog volgen voor het laatste nieuws hierover. Of meldt u aan voor de nieuwsbrief !
Welkom op Haymaheerd!

Met vriendelijke groeten Louise
www.haymaheerd.nl
haymaheerd@blogspot.com

30-04-2012 , Louise Havinga , 0596-573589 , Haymaheerd@gmail.com
 
 Pastadroogrekje

Bij het insturen van het laatste recept (Kipfilet met pizzaiola, kruidenricotta en pasta) dacht ik dat het idee van het pastarekje dat mijn man voor mij gemaakt heeft wel leuk is om in te sturen voor de rubriek Ingezonden berichten.
Het is een simpel en demontabel rekje, dat heel handig is in het gebruik.

Dit heb je nodig;
1 plankje van 20 bij 20 centimeter.
4 stokjes van 60 centimeter met een diameter van 1 à 1,5 cm (te koop bij bouwmarkten)
1 bezemsteel, of een stuk ervan

Boor een gat in het plankje met de diameter van de bezemsteel.
Boor boven in de steel in een spiraalvorm vier gaten met een diameter van de dikte van de stokjes (zie foto).
Schuur alle kanten glad, schuif het in elkaar en klaar is je rekje. Omdat je het zo weer uit elkaar kunt halen, is het heel gemakkelijk op te bergen.

 

26-04-2012 , Esther Beuzekom , re.beuzekom@gmail.com
 
 HA AGA lovers,

Ik ben op zoek naar andere AGA cookers om samen gezellig te kokkerellen. Zijn er liefhebbers in de buurt van Born, Zuid Limburg die dat ook leuk vinden? Ik werk in het voortgezet onderwijs, heb een passie voor tuinieren en buiten zijn (vandaar ons buitenhuis).Ik ben 56 geworden en daarmee krijg ik al wat meer vrije (senioren)tijd. Kan ik lekker wat koken, eten en tuinieren! Wie heeft zin om aan te sluiten? Groetjes Tineke

14-02-2012 , Tineke Dassen , 0464856470 , tineke.dassen@hetnet.nl
 
 Hallo Aga fans,

Sinds kort ben ik de gelukkige eigenares van een twee oven AGA uit 1946. Hij is omgebouwd op gas en wij wilden hem terug naar hout bouwen omdat ik dacht dat dat origineel was en ik hout wel gezellig vind. Inmiddels weet ik van Carla dat dat niet zo is. Maar toch: zijn er onder jullie die ervaring hebben met dat ombouwen of stoken jullie allemaal op gas? Of ervaring en voorkeur voor een bepaalde energiebron? Ik hoor graag jullie meningen. Nog zinnig te vermelden is misschien dat hij niet in onze keuken komt maar in het buiten(tuin)huis. Dus alleen om samen te kokkerellen met anderen als we daar tijd en zin voor hebben. Hij hoeft dus niet altijd aan te zijn. Ben benieuwd naar jullie reacties, groetjes Tineke

13-02-2012 , Tineke Dassen , 0464856470 , tineke.dassen@hetnet.nl
 
 Delicious Dishes: workshops and catering

Kom naar Tonden en maak een echte ‘Engelse thee’ in een sfeervolle, grote keuken op een Aga-fornuis.
Het uitgangspunt is te genieten van een ontspannen en informele middag met vrienden of collega’s, terwijl u een verrukkelijke typische Engelse thee maakt en nuttigt! Daar is niets moeilijks aan, aan het eind van de middag krijgt u de makkelijk toegankelijke recepten mee, zodat u ze thuis nog eens kunt maken.
Nadat de thee is bereid, moet het mooiste nog komen... de tafel wordt gedekt met een prachtig oud/antiek Engels theeservies, alles wat u gemaakt hebt wordt op een aantrekkelijke manier opgediend en Wendy verwent u met ‘endless cups of tea’.
Ook bestaat er vanzelfsprekend de mogelijkheid om tussen het bereiden en nuttigen van deze voortreffelijke Engelse thee uw trek te stimuleren met een huifkartocht of een wandeling in de rustieke en onbedorven omgeving rond de Hoeve.
De workshop is een ideale activiteit voor vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeesten, bedrijfsuitjes of gewoon als activiteit met een groep vriendinnen of vrienden.

Er is ook een leuke nieuwe aanbieding bij Delicious Dishes: het is nu mogelijk tussen het bakken en het opeten een GRATIS workshop van 1 uur lang te volgen over Aloë Vera-producten, begeleid door Janneke Vermeent (http://myflpbiz.com/totaleverzorging). Je wordt echt verwend met een gezichtsreiniging, gezicht masqué, crèmes en andere producten van deze magische plant. Zelfs krijg je een handbehandeling. Janneke laat ook een film zien over hoe de producten van plant naar de fles, pot of tube gaan! Aan het eind is er de mogelijkheid allemaal verschillende monsters mee naar huis te nemen en uit te proberen. Janneke doet de workshop op een hele professionele en verzorgde manier, echt leuk om te doen.

www.deliciousdishes.eu

10-11-2011 , Wendy Koster-Hammick ,
 
 Facebookgroep I love my aga en website lekker van bij ons

Hallo iedereen,
Ik ben Kristof Willems en woon in Belgïe. Sommigen onder jullie zullen waarschijnlijk al gezien hebben op de website, dat ik het leuk vind om receptjes in te sturen die ik vooraf heb uitgetest op mijn 4 oven aga. Ik ben echt verslaafd aan mijn aga. Ik voel me pas goed in mijn vel als de temperaturen buiten beginnen dalen. Wanneer de winter in het land is geniet ik met volle teugen van mijn aga. Ben een echt wintermens. Ik gebruik mijn aga voor vanalles en nog wat, van koken en was drogen tot strijken. Deze vaardigheden wil ik ook doorgeven aan mensen die geen ervaring hebben met de aga en die overwegen er één aan te schaffen. Zo stuur ik ook recepten door naar de Belgische website  lekker van bij ons waar ook een kookgroep bestaat voor aga bezitters. Je kan je lid maken van deze groep of je kan zelf recepten inzenden. Je moet je wel aanmelden om dit te kunnen doen.
Verder ben ik ook medebeheerder van de Engelse facebookgroep I love my aga. Hierop vindt je leuke fotos en reacties van agalovers. Verder wil ik iedereen aanraden om zoveel mogelijk te genieten van dit prachtige fornuis dat zeker een bijzondere plaats zal innemen in je hart en in je keuken. Met vriendelijke groeten, Willems Kristof

11-10-2011 , Willems Kristof , GSM 0476503961 , kristof.w1@telenet.be
 
 Kookclubje Noordoost Brabant

Wie hebben er een cooker at home en willen graag samen met mij een Aga-cookerclubje vormen?

Mijn naam is Dyana Meijs en ik woon in Berghem (Noordoost Brabant). Naast mijn gezin en werk ben ik veel bezig met al onze dieren en is mijn grote passie KOKEN en BAKKEN.
Ik kook en bak graag. Ik hou van veel variatie en probeer graag iets nieuws uit. Ik heb in het verleden veel kookcursussen gevolgd en heb inmiddels een redelijke berg kookboeken en tijdschriften bij elkaar verzameld. Begin mei van dit jaar is mijn droom ‘een AGA-cooker’ uitgekomen. Ik ben hier inmiddels redelijk wegwijs mee en mijn kookplezier is alleen maar gegroeid. Ik heb een aantal cursussen gevolgd bij Saskia, die ontzettend leuk en leerzaam waren en heb me al weer ingeschreven voor volgende cursussen bij haar.

Maar wat ik mis is een leuk vast clubje mensen, die allemaal net zo graag koken en bakken op een Aga-cooker als ik, om samen gezellig te koken, bakken, eten, kennis, recepten, tips en trucs uit te wisselen en eventueel regelmatig gezamenlijk een cursus te volgen.

Wie heeft hier interesse in?

10-10-2011 , Dyana Meijs , dyana.meijs@optiemploy.nl
 
 Dekselse lappen voor op de Aga (zelfgemaakte Chef’s Pads)

Benodigdheden voor een dekselse lap:
witte kwaliteitsdweil  of molton
badstof badhanddoek
pitjeskatoen of ander leuk katoenen lapje stof
1½ meter keperband van 3 cm breed in een bijpassende kleur, of zelfgemaakt band als je een biasbandmaker hebt van 2,5cm


Voor het patroon; maak op een krant een cirkel van 36 cm doorsnede en knip deze uit (het malletje voor vele dekselse lappen).
Was de dweilen en lapjes zodat ze voorgekrompen zijn.
Leg de cirkel op de dweil en knip uit zonder naad. Doe dit ook een keer uit het badstof en nog een keer uit het katoenen lapje.
Leg de dweil tussen de twee andere lapjes en speld ze langs de rand op elkaar.
Stik ze nu met de machine ± 1 cm vanaf de buitenrand vast.
Vouw het band om de cirkel en rijg het rondom vast. Maak daarbij een dubbelgevouwen lus van ± 10 cm en rijg die tussen het band.
Stik nu met een grove zigzag steek alles in een keer vast.
En klaar is je dekselse lap.

Mijn ervaring is als je een dekselse lap met badstof wilt maken dat je dan het beste een badhanddoek kunt gebruiken in plaats van badstof aan de meter. Deze rekt namelijk veel meer en gaat lubberen.

10-10-2011 , Esther Beuzekom , re.beuzekom@gmail.com
 
Een berichtje inzenden

Het Ingezonden bericht blijft een jaar lang op de site staan en wordt daarna automatisch verwijderd. Wil je een bericht eerder verwijderen (bijvoorbeeld als de cooker die je hebt aangeboden verkocht is), dan kun je dat gewoon even melden, dan wordt het berichtje van de site gehaald. De redactie behoudt zich het recht voor om niet-gewenste berichtjes te weigeren.

Vul hier naam, e-mailadres en bericht in.

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Bericht:
Afbeelding (max 1 Mb): Klik hier om een eventuele foto in te voegen:
Vul hieronder in het nummer wat hiernaast afgebeeld wordt
Nummer

Terug naar www.cookerathome.nl

Winkel

Winkel

Basisboek

Blog van de maand

 

Tip van de maand

Winkel

Nieuwsbrief