koken op de Aga
en andere grote fornuizen
Tip van de maand
Blog okt 2017
 

Pompoencurry met walnoot en granaatappel

Lekker herfstig, deze pompoencurry. En snel en gemakkelijk te maken, zeker als je de currypasta al klaar hebt staan (zie de voorgaande blog). 1 flinke pompoen
2 uien
2 eetlepels kokosolie
1 teentje knoflook
2 eetlepels currypasta (zie Tip 1)
½ theelepel kaneel
¼ theelepel kruidnagel
1 blikje (400 ml) kokosmelk
1 theelepel zout (zie Tip 2)
1 rijpe granaatappel
75 gram walnoten
100 gram rozijnen
1 eetlepel ahornsiroop
½ eetlepel versgeperst citroensap


Zet voordat je begint een gietijzeren braadpan in de braadoven om voor te verwarmen.

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Je moet tussen de 800 en 1000 gram pompoenblokjes overhouden. Snijd ook de ui in stukjes.

Zet de voorverwarmde pan op de sudderplaat of halfhoog vuur en smelt hierin de kokosolie. Fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook erboven met de knoflookpers en bak de knoflook even met de uien mee. Voeg dan de currypasta, de kaneel en het kruidnagelpoeder en toe en bak deze 2 minuten mee.

Doe nu de stukken pompoen erbij en bak ook deze 2 minuten mee. Ondertussen is er wel wat warmte uit je sudderplaat, dus mocht het mengsel niet meer goed bakken, dan moet je even naar de hete plaat met je pan. Als de curry wat te veel aan de bodem vast gaat zitten, schuif het mengsel dan wat opzij in de pan en laat nog wat kokosolie op de bodem smelten. Giet de kokosmelk erbij, voeg het zout toe en breng het geheel op de hete plaat of hoog vuur aan de kook.

Zet de afgesloten pan een half uur in de kookoven of laat het geheel op laag vuur garen. Ondertussen haal je de pitjes uit de granaatappel en je breekt de walnoten in stukjes. Zet de pan weer op de sudderplaat en check even of de pompoenblokjes gaar genoeg zijn. Zo niet, dan zet je de pan met curry nog wat langer in de kookoven. Roer de rozijnen door de curry en een groot gedeelte van de granaatappelpitjes en de walnoten. De rest van de walnoten en granaatappelpitjes houd je achter voor de garnering.

Breng de curry op smaak met een eetlepel ahornsiroop en ½ eetlepel citroensap. Proef het gerecht en kijk of er nog wat zout, citroen of ahornsiroop moet worden toegevoegd.

Schep de curry in een voorverwarmde schaal of gelijk op de borden en garneer met de apart gehouden walnoten en granaatappelpitjes. Serveer de curry met rijst of bulgur (zie Tip 3).

Tip 1: Deze curry is gemaakt met de currypasta uit de vorige blog. Je kunt ook kant-en-klare currypasta gebruiken, maar de smaak van het gerecht zal dan wat anders uitpakken. De meeste currypasta’s uit de supermarkt bevatten flink wat suiker. Houd daar rekening mee als je een kant-en-klare currypasta wilt gebruiken; voeg dan geen of minder ahornsiroop toe.

Tip 2: De zelfgemaakte currypasta bevat geen zout. Daarom moet je aan deze curryschotel aardig wat zout toevoegen om hem mooi op smaak te krijgen. Gebruik je kant-en-klare currypasta, kijk dan even op het etiket of er zout in zit. Zo ja, pas de hoeveelheid zout dan aan.

Tip 3: Bulgur koop je bij de toko, de natuurvoedingswinkel en soms ook bij de supermarkt. Er is enorm veel verschil in kwaliteit en smaak. Degene die ik er qua smaak echt met kop en schouder bovenuit vind steken is de bulgur van Ekoland, verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel.

Reacties

 

Elmagoesnuts
12-11-2017 om 14:14

Dag Saskia, Ik heb gisteren deze curry gemaakt met de zelf gemaakte currypasta: een heerlijk gerecht! We aten er rijst, naanbrood en nog een kipkorma bij, want we waren met veel eters. Vooraf papadums met zelfgemaakte kweeperenchutney, komkommerraita en een abrikozengembersausje. Het was een mooie combinatie. Bedankt voor dit goede recept voor zowel de currypasta als de pompoencurry met verse walnoten! Dit gaan we zeker vaker maken, heerlijk! Groetjes, Elmagoesnuts

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam*:

E-mail*:

Reactie*:

 

Code:

Vul code in*:

 
 Currypasta

Een lekkere curry staat of valt met de kruiden die je ervoor gebruikt. Meestal zijn dat er nogal wat en je zult dus voor elke curry die je bereidt weer je hele kruidenplankje moeten plunderen. Best wat werk, want elk van deze kruiden moet afgewogen en ook eventueel gemalen worden. In de winkel kun je currypasta’s kopen die uit een rijke verzameling ... Lees meer
 
 Sliertjes en spiraaltjes

Heb je de chioggia-salade uit de vorige blog al gemaakt? Of heb je nog geen sliertjesmaker? De spiraalvormige bietjes in de chioggiasalade werden gemaakt met de spiralizer. De spiraalvormige groenten zijn tegenwoordig erg trendy. En niet voor niks: ze zien er niet alleen aantrekkelijk uit, maar de spiraaltjes zijn ook goede (koolhydraatarme) spaghetti- ... Lees meer
 
 Chioggia-salade

De laatste chioggia-bietjes komen uit de tuin. Zoals je ziet zijn het uit de kluiten gewassen jongens geworden, maar ze zijn nog prima voor een salade. Chioggia-bietjes (spreek uit: kjoddja) hebben van binnen wit met rood-roze ringen waardoor je salades er kleurig en parmantig gestreept uitzien. Deze bietjessoort is het meest geschikt om rauw te eten; ... Lees meer
 
 Rode peper-karweitje

Dubbel balen. Regelmatig gebruik in een rood pepertje in het eten. Als ik bij de supermarkt boodschappen doe, moet ik daarvoor altijd een verpakking met drie pepertjes kopen. Aangezien de twee overige pepertjes binnen twee à drie dagen verschrompeld zijn, gaan er dus meestal twee van de drie pepertjes ongebruikt op de composthoop. Balen dus. ... Lees meer
 
 Vanille

De geur van vanille neemt me altijd mee terug maar mijn jeugd: de lammetjespap waar ik zo dol op was, geurde hevig naar vanille. Ken je die pap nog? Het was pap gemaakt van melk en bloem, op smaak gebracht met een zakje vanillesuiker. Daar moet je nu natuurlijk niet meer mee aankomen, maar toen vond ik het een echte verwennerij. Eigenlijk houdt iedereen ... Lees meer
 
 De kookwekker met vier timers

Iedere Aga-koker komt er wel eens eentje tegen in de oven: het onherkenbaar verkoolde zwarte klompje, waarvan de herkomst niet meer helemaal duidelijk is. Was het een gemorst restje? Een verdwaald afbakbroodje? Een vergeten gehaktbal? Tsja, geen kookwekker gezet. Dan móet je het wel een keertje vergeten. Als je iets te lang in de Aga laat ... Lees meer
 
 Boekrecensie Easy Peasy Family

Tricky business, koken voor kinderen … de één lust alles, de ander lust niets. En wát ze lekker vinden – patat, poffertjes, pannenkoeken, pizza’s en de andere bekende p’s – wil jíj er nou net niet elke dag in stoppen. Toch zal er wat gezond voedsel naar binnen moeten, willen je kinderen een ... Lees meer
 
 Lente-risotto

Nét weer terug van een korte vakantie; vijf dagen lang hebben we door Rome gezworven. Wat ís het toch een geweldige stad: zó veel te zien en te doen, een prettige relaxte sfeer en het was nog mooi weer ook. En dat eten hè … kan niet beter: meestal simpele gerechten, maar vakkundig bereid en met de beste ingrediënten. ... Lees meer
 
 De Ankarsrum Assistent

Na zo’n vijftien, zestien jaar hield mijn trouwe KitchenAid het voor gezien. Niet dat hij niets meer deed, maar zelfs in de hoogste versnelling draaide hij toch wel erg langzaam. Jammer natuurlijk, want de KitchenAid deed het altijd uitstekend: zonder problemen ging hij dagelijks blijmoedig aan het werk, en ook over zwaar brooddeeg deed hij nooit ... Lees meer
 
 Paashaasjes

Nog maar twee weken en het is alweer Pasen. Om alvast in de stemming te komen, kun je deze leuke koekjes bakken: paashaasjes met een eitje op hun buik. Nou ja … een amandeltje dan. De paashaasjes worden van een eenvoudig amandeldeegje gemaakt, dat je razendsnel in de foodprocessor bereidt. 50 gram amandelen 150 gram speltbloem 100 gram ... Lees meer
 
 Esse Cookers

Veel lezers van deze blog zijn Aga-kokers, maar er kijken ook steeds meer mensen mee die op een andere gietijzeren cooker koken. Al deze cookers – zoals de Rayburn, Esse, Ecorange, Everhot, Stanley e.d. – werken allemaal op ongeveer dezelfde manier als de Aga, namelijk met de warmte die in het gietijzer opgeslagen is. De traditionele warmteopslagfornuizen ... Lees meer
 
 Zadencrackers

Zaden zijn echte superfoods, vol met gezonde voedingsstoffen zoals onverzadigde vetzuren en mineralen. En laat je nou van die gezondheidsbommetjes ook nog eens héééle lekkere crackers kunnen maken …Zadencrackers zijn niet moeilijk te maken. Eigenlijk is het alleen maar een kwestie van mengen, uitstrijken op het bakblik en ... Lees meer
 
 Het eerste Nederlandse Aga-kookboek

Van Nellie, een lieve oudere dame uit Nijmegen, kreeg ik het eerste Nederlandse Aga-kookboek uit 1939. Toen zij jong was, werd bij haar thuis een Aga geïnstalleerd en het bijbehorende kookboek is altijd bewaard gebleven. Het kookboek werd destijds geschreven door M. Wermenbol-Eich en er verscheen ook nog een tweede druk in 1949. Als je het ... Lees meer
 
 Een Let bij de Aga

Gisteravond, 23.00 uur. Manlief en ik ruimen nog even de keuken op: de afwasser moet nog uitgeruimd worden en ook de laatste vetspetters moeten nog even van de Aga afgeveegd worden. De deur van de gang naar de keuken gaat open en ik hoor wat gedempt gepraat. Waarschijnlijk praat mijn man met onze zoon. Maar toch, het klinkt wat onverstaanbaar en de ... Lees meer
 
 Kefir

Wat al te veel lekkere hapjes gehad met Kerst en Nieuwjaar? Dan wordt het nu weer tijd voor iets gezonds. Zure melkproducten zijn goed voor je darmflora en als je darmflora in orde is, heb je een betere weerstand. In het koude januari kun je dat goed gebruiken! Een gezond melkdrankje Kefir is zo’n gezond melkproduct. Veel supermarkten hebben ... Lees meer
 
 Natuurvoeding

Het was even stil op de blog. Alle tijd die ik naast mijn werk nog over had, ging naar de studie Natuurvoedingsadviseur. Het was even loeihard werken, maar ik heb het examen gehaald! Het viel niet mee, moet ik eerlijk zeggen, want voor een ‘alfa-meisje’ als ik vielen de pepsinogenen, cytokinen en de acetylcholines ergens in een heel diep ... Lees meer
 
 Boekrecensie: Van het Huis

Tot aan de jaren vijftig maakten we veel voedingswaren in onze eigen keuken. De kruidenier op de hoek had toen weliswaar aardig wat spulletjes in zijn winkel, maar er was lang niet de stuitende overvloed die ons nu in de supermarkt tegemoet schittert. Het was daarom niet ongewoon om thuis zelf je boter te karnen, zelfgemaakte citroenlimonade te schenken ... Lees meer
 
 Gastblog van Femke's Foodies

Het was december 2014 toen ik (Femke) op vakantie voor het eerst een potje met bananenmeel in een supermarkt zag staan. Ik had nog nooit eerder van bananenmeel gehoord en was nieuwsgierig naar hoe het smaakte, dus ik kocht het om mee te nemen naar Nederland. Op de Wi-Fi van het hotel speurde ik alvast naar recepten. Ik kwam al snel tot de ontdekking ... Lees meer
 
 Chocolade-linzentruffels

Een paar dagen geleden vond je hier een recensie van het kookboek Bonen! van Joke Boon. Het onderstaande recept komt uit dit boek en het is omgezet voor de Aga.125 gram extra pure chocolade (70% of meer) 35 gram roomboter 65 gram groene of bruine linzen 50 gram amandelschaafsel 50 ml (75 gram) bloemenhoning 1 theelepel gemberpoeder 2 eetlepels ... Lees meer
 
 Bonen! - boekrecensie

Het jaar 2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Boon. Normaal gesproken ben ik er niet zo mee bezig, met die zelfuitgeroepen ‘festiviteiten’; het jaar van de geit, de maand van de grafiek, de week van de cateringmedewerker, de Wereld toiletdag, het gaat allemaal wat langs me heen. Maar voor het Jaar ... Lees meer
 
 Fruitleer

Wát een appeloogsten dit jaar! Zelfs wíj hebben een paar appeltjes aan onze kleine boompjes. Veel appelboombezitters zitten nu met een overschot aan appels. En na de appelchips en de appelstroop wil je misschien wel eens een keer wat anders proberen. Wat denk je van fruitleer? Fruitleer is heerlijk snoepgoed en nog gezond ook. Het is heel ... Lees meer
 
 De ovenplank

De ovenplank is een cederhouten plank waarmee je gerechten in de oven een subtiel houtachtig, rokerig aroma geeft. Voedsel dat op de ovenplank wordt bereid, blijft lekker sappig. Door verhitting in de oven geeft de plank de geur van het cederhout af en dat wordt als een extra smaak aan het gerecht toegevoegd. Er zijn kleine (19 x 30 cm) en grote planken ... Lees meer
 
 Notengehaktballetjes

Voor de opleiding Natuurvoedingsadviseur die ik volg moest ik een ‘brainfood’-gerecht bedenken, dus een gerecht dat goed is voor de hersenen. De technische termen zal ik je besparen, maar in dit gerecht zitten allerlei ingrediënten die goed zijn voor de neurotransmitters in je hersenen, bijvoorbeeld noten, zaden, chilipepers (pul biber) ... Lees meer
 
 De theetuin

Theeblaadjes komen van de theeplant Camellia sinensis. De verschillende theesmaken ontstaan door verschillen in oorsprong, het moment van plukken en de manier waarop de theebladeren behandeld worden. Ook groene en witte thee komen van de theeplant. De naam ‘thee’ is voorbehouden aan de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis, maar er ... Lees meer
 
 Mayonaise
Deel II, Alternatieve mayonaisesoorten

Vind je normale mayonaise te vet of te zwaar, ben je allergisch voor ei, of eet je liever geen dierlijke producten? Ook dan zijn er mogelijkheden genoeg voor lekkere alternatieve mayonaisesoorten, bijvoorbeeld veganaise, tofunaise en amandelmayonaise. Veganaise Deze mayonaise lijkt erg veel op klassieke mayonaise, maar in plaats van ei wordt hier ... Lees meer
 
 Mayonaise
Deel I, klassieke mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise is een stuk lekkerder en gezonder dan mayo uit een potje – alhoewel je een saus die voor 70-80% uit olie bestaat nou niet echt gezond kunt noemen ... Met gezond bedoel ik eigenlijk dat je zelf in de hand kunt houden wat er in je zelfgemaakte mayonaise terecht komt. In een traditionele mayonaise hoeft namelijk niets anders ... Lees meer
 
 Roz-roz-cake

Rozemarijn en rozijnen. Een onwaarschijnlijke combinatie? Misschien wel, maar als je het in een cake combineert, is het wel razend lekker! De geurige, kruidige rozemarijn geeft een heel apart – een beetje geparfumeerd - tintje aan de cake doordat de etherische olie uit de rozemarijn in de cake trekt. De roz-roz-cake smaakt heerlijk bij een kop ... Lees meer
 
 Marinades

Juli, volop zon, hier is het op het ogenblik 34 °C (dus waarom zit ik eigenlijk achter de computer?). Waarschijnlijk hebben jullie, net als ik, weinig zin om achter het fornuis te staan. Dus straks gaat de Big Green Egg aan. Ik vind het wel wat hebben, dat gebrutsel buiten op een vuurtje. Vorige week besloten we vrij laat om te gaan barbecueën, ... Lees meer
 
 Springvorm of niet?

Volledig ingeburgerd, die springvorm. Handig ding ook: na het bakken clip je de buitenrand los en – als je taart niet plakt tenminste – dan staat je culinaire creatie mooi op de bodem van de springvorm te pronken. Waren de springvormen een paar decennia geleden nog heel eenvoudig uitgevoerd in vertind blik met een gewone platte bodem, nu ... Lees meer
 
 Vlierbloesemsiroop

In juni zie je ze weer volop staan langs bosranden, in bermen en langs wandel- en fietspaden: de grote, roomwitte bloemschermen van de vlier. Die vlierbloesem is niet alleen heerlijk zoet geurend, maar ook nog eetbaar! Bekende gerechten met vlierbloesem zijn bijvoorbeeld vlierbloesembeignets, vlierbloesemthee en natuurlijk de bekende vlierbloesemsiroop. ... Lees meer
 
 Paddenstoelen-pie met pruimen en beluga-linzen

Voor het eindexamen van de opleiding Natuurvoeding moest ik een linzengerecht maken. Ik bedacht daarvoor een paddenstoelen-linzenpie. Toen Aga met de terrinevorm op de markt kwam, heb ik deze linzenpie een beetje aangepast zodat hij in deze schitterende vorm gemaakt kon worden: een mooie stoere pie is het resultaat! Bij de opleiding Natuurvoeding ... Lees meer
 
 Tofu

Het is nou niet echt iets om opgewonden over te raken, zo’n blok tofu. Het heeft de naam saai te zijn en nergens naar te smaken. Klopt, een blok tofu heeft inderdaad van zichzelf geen sprankelend en verrassend smaakje, maar het is door zijn neutrale smaak juist heel goed te combineren en breed inzetbaar als vervanger voor vlees, ei, room, kwark ... Lees meer
 
 Kombu

In de Tip van de maand augustus 2015 las je al het een en ander over umami. Eén van de grootste leveranciers van umami is kombu. Kombu is een zeewier dat oorspronkelijk uit Japan kwam, maar nu in meer Aziatische landen wordt gekweekt en sinds kort zelfs ook in Frankrijk. In Aziatische landen staat zeewier al eeuwenlang dagelijks op het menu: ... Lees meer
 
 Umami

Wat proef je eigenlijk als je een hap neemt? Iedereen kent wel de vier basissmaken: zoet, zout, zuur en bitter. Maar toch kun je niet alles wat je proeft omschrijven met een van deze basissmaken of een combinatie ervan. Tot aan het begin van de twintigste eeuw werd gedacht dat er maar vier basissmaken waren en dat de smaakpapillen die deze smaken konden ... Lees meer
 
 Milkshake

Nu er zo veel heerlijke en gezonde smoothies zijn, raken de ouderwetse milkshakes een beetje op de achtergrond. Maar met de temperaturen in juli zouden ze toch weer wat meer uit het vergeethoekje gehaald moeten worden, want wat is er nu lekkerder dan zo’n heerlijke koude, romige milkshake? Een milkshake zit een beetje tussen een ijsje en ... Lees meer
 
 Chocoladeweetjes

‘Chocolate comes from cocoa, which comes out of a tree. That makes it a plant. Therefore chocolate counts as salad.’ De verschillende soorten chocolade worden ingedeeld op basis van hun cacaopercentage, suiker en melkpoeder. Melkchocolade bevat minimaal 30% droge cacao- en 18% droge melkbestanddelen. Van de verschillende soorten chocolade ... Lees meer
 
 Egg coddlers

Alleen het woord ‘coddler’ heeft al iets ouderwets gezelligs, en dat is precies wat een egg coddler is: een traditionele Engelse manier om een eitje te pocheren en te serveren. Een coddler is een klein porseleinen potje, meestal uitbundig versierd met allerlei botanische tekeningetjes. Op het potje schroef je een passend stalen dekseltje ... Lees meer
 
 Siliconen vormen

Wel of geen siliconen vormen? Die vraag wordt vaak gesteld tijdens workshops. Ik gebruik ze zelf niet om in te bakken, maar soms wel voor koude bereidingen zoals nagerechten (en dan bij voorkeur natuurlijk de BPA-vrije variant), en ook voor ijsblokjes zijn ze handig. Hoewel de siliconen bakvormen soms leuke vormpjes en kleurtjes hebben, vind ik ze ... Lees meer
 
 Linzen

Al sinds de prehistorie eten mensen linzen. Het is een bijzonder voedzaam (eiwitrijk), maar ook een heel veelzijdig voedingsmiddel. Linzen kun je verwerken tot een stevige soep, stoofpotten en curry’s, maar ze zijn ook heerlijk in salades of gepureerd. De meeste peulvruchten moeten geweekt worden, maar bij linzen hoeft dat niet. (Voorweken ... Lees meer
 
 De diepvries

Invriezen voorkomt gevaarlijk bederf. Maar waarom bestaan er dan houdsbaarheidstermijnen voor diepvriesproducten? Die hebben vooral te maken met (ongevaarlijke) kwaliteitsvermindering. Eten invriezen is een geweldige conserveermethode. Bevroren eten blijft probleemloos eetbaar, zolang de stroom tenminste niet uitvalt. Het wordt echter wel langzaam ... Lees meer
 
 Aardappelpuree

Eigenlijk past het overal bij: aardappelpuree. Maar dan wel zo’n heerlijk zachte, luchtige en toch liefst ook een beetje romige, aardappelpuree. In het Aga basisboek vind je een goed basisrecept voor aardappelpuree: 1 kilo kruimige aardappels (bijvoorbeeld Eigenheimers), in even grote stukken gesneden zout 2-2½ dl melk of half ... Lees meer
 
 Wokken op de Aga Dual Control en de Aga Total Control

‘Op een Aga kun je niet wokken!’ hoor je wel eens. Nou ja, eigenlijk hoor je dat dan vooral van mensen die geen Aga hebben. Aga-bezitters wokken immers gewoon op hun Aga. Dat gaat ook prima, mits ze een goede wok gebruiken. De enige wok die goed werkt is de wok van meerlagenmateriaal van Demeyere. Dat is geen goedkope wok, maar hij werkt ... Lees meer
 
 Fermentatie

Fermentatie is een natuurlijk proces waarbij micro-organismen (bacteriën, schimmels en gisten) stoffen in voedingsmiddelen omzetten. Daardoor verandert de smaak, de geur, het uiterlijk, de voedingswaarde en de houdbaarheid van de producten. Hoewel het misschien wat griezelig klinkt dat er schimmels en bacteriën op je eten worden losgelaten, ... Lees meer
 
 Soufflé

Of je nu hartige of zoete soufflés maakt, ze hebben allemaal één ding gemeen: een lichte, luchtige textuur door het gebruik van opgeklopt eiwit. Het basismengsel voor een soufflé bestaat uit een gewone dikke basissaus, maar dan verrijkt met eidooiers. Voor een hartige soufflé is deze basissaus meestal een witte ... Lees meer
 
 De Viswijzer

Heerlijk zo’n vers visje, en er zwemmen er genoeg in de zee … Of toch niet? Nou, eigenlijk niet: het gaat in rap tempo bergafwaarts met de vispopulatie. Als we in de toekomst nog van vis willen genieten, zullen we toch vaker voor duurzaam gevangen vis moeten kiezen, want door overbevissing en verkeerde vangstmethoden slinkt het vissenbestand ... Lees meer
 
 Arganolie

Tijdens een reis door Marokko zagen we overal op de droge zandgronden de zachtgroene arganboom, die zorgt voor een van de belangrijkste producten van Marokko: arganolie. Deze boom dreigde circa 15 jaar geleden uit te sterven, maar toen bedacht de overheid een plan om de arganboom weer in ere te herstellen en daarbij ook de economie een duwtje te geven: ... Lees meer
 
 Big Green Egg

Het hele jaar door de Aga aan … tja, dat zou natuurlijk heel comfortabel zijn, maar helaas wordt het in sommige Aga-huizen - vooral de huizen met een keuken op het zuiden of zeer goed geïsoleerde huizen - te warm in de zomer. Toch wil je natuurlijk wel je potje kunnen koken tijdens de warme zomermaanden. Daarom verplaatsen veel Aga-bezitters ... Lees meer
 
 Paneren

Altijd lekker hoor, zo’n mals lapje vlees. Of zo’n smeuïge visfiletje. Maar soms wil je ‘m gewoon nét even wat anders klaar maken, een beetje aankleden of wat opleuken … Een krokant korstje geven misschien? Dat doe je echt heel snel en gemakkelijk zelf, daar hoeft de slager of kapitein Iglo niet aan te pas te komen. ... Lees meer
 
 Olijfolie

Het is bijna niet te geloven dat zo’n vijftig jaar geleden olijfolie nog helemaal niet tot ons eetpatroon behoorde. Voor 1960 was olijfolie nog nauwelijks bekend in de Nederlandse keuken en ook in 1970 behoorde olijfolie nog tot een exotische soort olie die hier nog nauwelijks verkrijgbaar was. Maar daarna ging het opeens hard. Een enkeling kreeg ... Lees meer
 

Winkel

Winkel

Basisboek

Blog van de maand

Blog van de maand

Video van de maand

Winkel

Nieuwsbrief