Terug naar www.cookerathome.nl

Cooker at Home - Winter!


 
Nieuwsbrief
december 2014
 
  Kerstmenu

December. Heerlijk met de hele familie bij de open haard met een mand vol sinterklaascadeautjes of met zijn allen zwijmelend bij een oude kerstfilm voor de tv. En bij zo’n knusse binnenblijfmaand hoort natuurlijk ook uitgebreid en lekker eten. Daar springen we natuurlijk op in met een overheerlijk kerstmenu. Het heeft ons heel wat weekendjes gekost, maar het is gelukt: een heel kerstmenu op film!

Kerstmenu 2014

 
  Kerstmenu

Je kunt niet alleen alle gerechten op film bekijken, maar ze óók nog eens allemaal downloaden. Klik op Kerstmenu 2014 en dan vind je een complete uitgave van maar liefst veertien pagina’s in kleur, met een heldere, uitgebreide beschrijving van alle gerechten. Zo kun je er zeker van zijn dat je kerstmenu tiptop op tafel komt!

Om alvast helemaal in de kerststemming te komen, kun je nu al aan de slag met het maken van Mincemeat, een smaakexplosie van gedroogd fruit en geurige specerijen. Dit overheerlijke mengsel kun je straks kunt gebruiken voor de Kerstcake.
 
  Sinterklaas

Maar voordat je aan de voorbereidingen van het kerstdiner begint, duik je natuurlijk eerst nog achter de Aga voor de Sinterklaas-lekkernijen.
Bak bijvoorbeeld eens Aga-speculaasjes met de nieuwe Aga- speculaasplank of maak razendsnel een berg authentieke Speculaasjes met de speculaasroller. Om het nog een graadje ambachtelijker te maken, stel je natuurlijk ook nog je eigen Speculaaskruiden samen. Of maak je liever Marsepeinen aardappeltjes of Taaitaai? Al deze recepten vind je op film, én met een uitgebreid recept op de site van Cooker at Home.
 
  Cadeautjes

Nog op zoek naar cadeautjes voor Sint en Kerst? In de Kookwinkel van Cooker at Home vind je weer volop ideetjes. Wat denk je bijvoorbeeld van de Aga-koekstempel of de grappige mokken uit de nieuwe Aga Saga-serie? Of maak eens iemand helemaal blij met een stevige Kopshouten snijplank of zo’n authentieke Mason Cash-beslagkom. Er zijn ook Chef’s Pads, ovenwanten en schorten in allerlei maten en kleuren.

Kom je met je bestelling boven de € 100,-, dan ontvang je in de maand december gratis het Aga Menuboek erbij. Het Aga Basiskookboek is nu helaas uitverkocht, maar niet getreurd: in januari rolt de derde druk alweer van de persen.
 
  Verloting

Zojuist is ook het nieuwe Workshoprooster op de site gezet. Dus heb je zin om eens gezellig een dag te komen koken, dan kun je nu weer inschrijven.

Wil je als eerst op de hoogte zijn van allerlei tips en nieuwtjes, lekkere recepten, nieuwe Aga-cookware en leuke workshops? Meld je dan aan op Facebook. Onder alle nieuwe aanmeldingen in de maand december wordt zo’n feestelijke kerstvorm van Nordic-Ware verloot: de Tri-Star Bundt Pan. Geef het door!

Fijne feestdagen allemaal!
Saskia Schepers
 
   

   

 
Nieuwsbrief Pasen
  Paaslunch

Wat is er nu leuker op eerste paasdag dan een uitgebreide paaslunch? Daarom hier nu een compleet lunchmenu met alle gerechten op film. Vooraf een prachtig uitziende Paté met kwarteleitjes en groene kruiden, daarna een heerlijke Lentesalade met verse voorjaarsgroenten, en daarbij Warmgerookte zalm, die je van tevoren een extra lekker smaakje geeft met een dille-pekelmarinade. Als nagerecht een luchtige Citroenmeringue-rol die je feestelijk decoreert met eetbare viooltjes. Wil je dit menu als avondmaal gebruiken, dan maak je er een Gratin dauphinois of een Aardappeltortilla bij uit het Aga basisboek (bld. 172 en 173).
  Nog meer recepten

Een ander leuk lunchgerecht is zo’n gemakkelijk te bereiden Spinazie-fetabakje: met een jumbo-muffinvorm en wat tortilla’s heb je in een mum van tijd deze zwierige bakjes gemaakt en je kunt ze werkelijk met alles vullen wat je in voorraad hebt. Deze bakjes zijn natuurlijk ook geschikt voor het avondeten, net als de eenpersoons Vispie’s, waarin je elke vissoort kunt verwerken die je lekker vindt. Er zijn ook weer aardig wat Ingezonden gerechten toegevoegd. Kijk maar eens bij de vernieuwde Recepten-afdeling op de site. Daar vind je bijvoorbeeld de Chicken and Leek Pie, de luchtige Angel Food Cake en een supergezonde Ontbijtkoek.
  Workshops

Wil je zelf weer eens aan de slag met een Workshop, dan zijn er nog enkele plaatsen vrij op de Vlaaiencursus en bij Hapjes uit alle Windstreken. Altijd weer even leuk is ook de Basiscursus; dus heb je net een Aga, ben je van plan er eentje aan te schaffen of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je nu eigenlijk te werk gaat op een gietijzeren cooker, dan word je tijdens een gezellige kookdag helemaal ‘bijgeschoold’. Wil je als eerste op de hoogte zijn als er weer een nieuwe cursus op de site komt te staan, meld je dan aan op Facebook, daar vind je ook een paar keer per week nieuwe tips, handigheidjes, weetjes en recepten. Zojuist is er een tip op geplaatst over het kleuren van paaseieren met natuurlijke materialen.
  Engelse beslagkommen

Het koken op de Aga is al bijna een eeuw niet veranderd. Spreekt dat soort blijvende tradities je ook zo aan, dan ben je vast helemaal weg van de Engelse designklassieker Mason Cash: als sinds 1901 maken zij de iconische Engelse beslagkom, prachtig van vorm en een feest om mee te werken. De supersterke schalen zijn nu in alle maten verkrijgbaar bij Cooker at Home, evenals de bijpassende stoere Maatbekers en de sierlijke Maatkannetjes. Nog veel meer handige en mooie artikelen vind je in de Kookwinkel en elke maand komen er weer leuke, mooie en praktische kookspullen bij.
  Nieuw textiel

Volgende week komen ze binnen, rechtstreeks uit Engeland: de gekleurde, gebloemde en geruite zusjes van de Aga-wanten en -pannenlappen. Net als de bekende Aga-handschoenen heeft ook deze serie de bekende ‘steam-and-grease’-barrière, waardoor ze zo goed warmte-isolerend zijn. De nieuwe serie heeft zelfs vrolijk geruite Chef’s Pads voor op de deksels van de Aga! Kijk ook gelijk even naar de Aanbieding van de maand: de Bake-O-Glide bak- en uitrolmat die speciaal voor Cooker at Home gemaakt is: deze siliconen mat past exact op de koude plaat, bakt niet aan en verschuift nooit. Alleen deze maand van € 18,95 voor € 14,95.
  Fijne Pasen allemaal!

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers






Winter 2014
Thema: havermout

Havermout is hot en weer helemaal terug van weg geweest! Het wordt zelfs het nieuwe superfood genoemd, want het zit boordevol voedingsvezels, vitamine B1, fosfor en magnesium. Daarom deze keer maar liefst drie havermout-videorecepten: de overheerlijke Havermout-amandelpannenkoekjes (na deze pannenkoekjes wil je nooit meer een gewone…), de Kruidige kokos-havermout met tutti frutti en de onweerstaanbare
Havermout-ahornsiroopkoek met dadels en walnoten
.

Tarte Tatin

De Maandaanbieding van januari is de tarte Tatin-vorm, mét een leuke korting en óók nog met het boekje Tarte Tatin erbij. We hebben maar gelijk een lekker gerecht in de vorm gemaakt: Tarte Tatin met gekonfijte sjalotjes. Bij deze aanbieding vind je ook het recept van de echte Tarte Tatin met appels. Trouwens, over appels gesproken, wist je hoe je daar lekkere en gezonde Appelchips van maakt? Nog meer appels vind je in de
Appel-kaneeldonuts
; donuts die niet uit de frituur komen, maar die je in de oven bereidt.

Nog meer recepten

Het Recepten-gedeelte op de website werd maar groter en groter, dus een nieuwe opzet was noodzakelijk. Alle recepten - ook de Ingezonden recepten - zijn nu bij elkaar in overzichtelijke categorieén ondergebracht. Mét een handige zoekfunctie. Neem een kijkje bij de nieuwe, uitgebreide Recepten. Of, nog leuker, stuur een lekker recept in!

Facebook

Op Facebook vind je wekelijks recepten, nieuwtjes en wetenswaardigheden. Ook zojuist is er weer een recept op gezet: Chocolat Chip-koekjes. Als je op de Cooker at Home Facebookpagina op ‘Vind ik leuk’ klikt, heb je voortaan als eerste alle nieuwtjes. Je bent dan ook gelijk op de hoogte als er weer nieuwe Tips of Workshops zijn.

Aga-Goddess

In de Kookwinkel allerlei nieuws: Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de exclusieve handgemaakte Schorten met de tekst Aga-Goddess of naar die grappige Theepot Aga Sunday lunch. Deze maand ook nog een spetterende Nieuwjaarsaanbieding: maar liefst vier geweldig mooie boeken in prijs verlaagd: Soep, Chocolade, Vergeten groenten, en Cake – hartig en zoet. Wil je je collectie Portugese schalen van Dishes & Deco nog uitbreiden, kijk dan even bij de Uitverkoop.

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers

Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier
en vul het e-mailadres in.





Herfst 2013
Nieuwe website

De website van Cooker at Home
heeft een nieuwe look: alles is in een strakker, kleuriger jasje gestoken, de website is nu nog overzichtelijker en biedt weer veel nieuwe informatie. Kijk maar eens rond: via de Home-page klik je door naar alle Recepten, Tips en wetenswaardigheden, Nieuwe producten, Aanbieding van de maand, Workshops, etc.

Dossiers

Elke maand vind je bij Tip van de maand een of ander leuk weetje. Maar soms valt er over een onderwerp nog veel meer te vertellen. Daarom is er een nieuw menu-item: Dossiers. In een dossier vind je uitgebreide informatie over één onderwerp. Er zijn nu vier dossiers: Roken op de Aga, de Ovenplank, Marinades en een ontstellende hoeveelheid informatie over alle mogelijkheden van Baking Soda. Alle dossiers bevatten ook nog lekkere recepten.

Facebook - verloting

De website van Cooker at Home is altijd up-to-date, maar voor de snelle berichtjes is Facebook veel handiger. Dus eindelijk is het er toch van gekomen: sinds een paar dagen hebben we een facebookpagina. Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten, workshops, korte berichtjes of als er recepten of filmpjes geüpload zijn, ‘like’ ons dan op Facebook. Onder de eerste honderd aanmeldingen worden drie Giant Cupcake-vormen van Nordic Ware verloot. De winnaars worden – uiteraard – bekend gemaakt via Facebook.


De Aga Dual Control

Er is een nieuwe Aga: de Aga Dual Control, en ook deze is weer net zo mooi als alle eerdere modellen. De nieuwe cooker heeft gietijzeren ovens die net zo werken als de ovens van de warme Aga, alleen bij de Dual Control kun je de ovens ook uitschakelen. De kookplaten verwarm je op het moment dat ze nodig zijn en na gebruik schakel je ze weer uit. Daardoor is met de Aga DC een aanzienlijke energiebesparing mogelijk. De Dual Control is vanaf maandag 7 oktober verkrijgbaar. Lees hier alles over deze nieuwe cooker.
Recepten

Natuurlijk vind je ook nu weer nieuwe kookvideo’s. Deze keer, na het afronden van mijn opleiding Patisserie, vooral zoete baksels: Chocoladepotjes, de Yoghurttulband, Pruimenflan en Kruidige verse vijgen met mascarpone. Voor de echte beginners de supergemakkelijke, maar niet te versmaden Toasted teacakes en verder nog een filmpje van een snelle Tomatentapenade die iedereen lekker vindt. Nog niet genoeg inspiratie? Kom dan een keer zo’n gezellige workshop volgen. De nieuwe workshops staan nu op de agenda.

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers

 Nieuwsbrief




 

  Een nieuw jaar, nieuwe recepten
Allereerst een heel goed en gelukkig 2013! Ben je ook van plan het komende jaar weer allerlei lekkere dingen op de cooker te maken?
Dan zijn er nu weer enkele videofilmpjes die voor nieuwe inspiratie zorgen.
Voor de Kerstcake is het nu misschien wat te laat, maar deze heerlijke cake doet het in een mooie tulbandvorm eigenlijk de hele winter prima, dus maak ‘m gewoon eens. Extra leuk: hij wordt lekkerder naarmate je hem langer bewaart.
Of kies je misschien liever voor een mooi vleesgerecht? Dan zit je goed met de feestelijke Lende met pruimen en portsaus. Bij de nieuwe filmpjes vind je ook twee soorten barquettes (de culinaire term voor bootjes): zowel de zoete variant Witte-chocoladebarquettes als de hartige versie: Barquettes met blauwe kaas en walnoten. Allebei heerlijk en ze zien er zó leuk uit!

  Kom koken!
Nog meer inspiratie opdoen? Kom dan gezellig een dagje koken bij Cooker at Home. Ook voor 2013 zijn er weer allerlei workshops gepland. Nieuw op de agenda is bijvoorbeeld de workshop Thais. In de loop van 2013 komen er nog meer workshops op het rooster te staan. Er is vast iets voor je bij!

  Winnaar van de Gourmand Cookbook Awards!
Een geweldige opsteker: Het Grote Aga Menuboek is de Nederlandse winnaar van de Gourmand Cookbook Awards van 2012 in de categorie Corporate Cookbooks!
Het is daarnaast ook nog eens gekozen in de Top 5 van de wereld, waardoor het meegaat naar de verkiezing in Parijs van het beste boek ter wereld in deze categorie. Op 23 februari 2013 is de uitslag. Spannend, hè? Heb je het boek nog niet, maar benieuwd hoe het eruitziet? Het is nog te bestellen!
Het Aga basiskookboek doet het ook nog steeds uitstekend: op het ogenblik is het boek uitverkocht, maar de herdruk rolt op 17 januari weer van de persen.

  Prachtige nieuwe cookware
Zoals je misschien gezien hebt, komen er steeds meer mooie artikelen in de nieuwe, overzichtelijke Kookwinkel. Omdat we ervan overtuigd zijn dat je met kwalitatief goede, degelijke materialen prettiger en lekkerder kookt, hebben we alleen de beste merken geselecteerd. Van Le Creuset zijn nu alle ovenschalen en textiel op voorraad en ook de prachtige bontbeschilderde mediterrane ovenvaste schalen van Dishes & Deco staan nu op de site. Bak je liever een mooie taart? Dan vind je geen betere vormen dan de geanodiseerde bakvormen van
Fat Daddio’s; de vormen hebben een geweldige gelijkmatige warmteverdeling en een constante bakkwaliteit en ze zijn nog prettig geprijsd ook!

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers

 

 





  Het Grote Aga Menuboek
Het langverwachte Aga Menuboek is uit! En het is móói geworden ...
Een lekker dik boek met prachtige foto’s en boordevol overheerlijke recepten verdeeld over 25 menu’s: gerechten voor elk seizoen en voor alle gelegenheden.

  Het jaar rond
In het menuboek vind je inspirerende seizoenenmenu’s, een picknickmenu voor een dagje in de natuur, koken uit de voorraadkast, tuintafelen met zelfgekweekte gewassen, een feestelijke midzomernacht of een traditioneel Engels menu waar je Aga zich helemaal bij thuis voelt. Of kook je liever eens Frans, Mexicaans of Thais? Je vindt het allemaal in Het Grote Aga Menuboek!

  Alvast een voorproefje?
Ben je benieuwd naar het boek? Neem dan een kijkje in het bladerboek. Je kunt ook alvast aan de slag met een recept uit Het grote Aga Menuboek met behulp van het volgende videofilmpje: Walnoottarteletjes.

  In november en december geen verzendkosten
Het Grote Aga Menuboek wordt uitgegeven bij Uitgeverij Terra.
ISBN 0789089895301
Gebonden uitgave met harde kaft en 288 bladzijden.
Formaat: 19,5 x 26,5 cm.
Het boek kost € 34,99. Het is te bestellen bij Cooker at Home.
In november en december betaal je geen verzendkosten.

  Kom naar de Open Aga-dag
Wil je het boek liever eerst zelf bekijken? Kom dan a.s. zondag (11 november 2012) van 14.00-17.00 uur naar de Open Aga-dag bij het Agahuis in Ellecom. Op die dag krijg je een leuk cadeautje bij het boek. Er zijn enkele demonstraties en alle cookware is die dag aan te schaffen met 10% korting.
Er is geen pinappparaat aanwezig.

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief


  Nieuw op de website
Doordat er heel veel tijd ging zitten in het schrijven en de voorbereidingen van het nieuwe Aga-boek dat in november uitkomt, was het de laatste tijd wat rustiger op de website, maar nu gaan we er weer in volle vaart tegenaan.
Er zijn weer enkele nieuwe filmpjes: Gevulde kiprolletjes, Zoetzuur varkensvlees en een lekker ouderwetse Broeder. Ook zijn er weer allerlei handige Tips en wetenswaardigheden en heerlijke Ingezonden recepten.

  Fotogalerij
Vind je het ook zo leuk om bij andere Aga-bezitters in de keuken te kijken? Dan vind je nu in de Fotogalerij allerlei foto's van Aga's en andere cookers. En dan een keer niet de gelikte toonzaalfoto's, maar de échte fornuizen in de échte keukens. Natuurlijk moet deze nieuwe rubriek nog groeien, dus mail je foto naar saskia@cookerathome.nl zodat iedereen kan meegenieten van jouw keuken!


  Keukentechnieken
Nog een nieuwe rubriek: Aga-keukentechnieken. Die kleine handigheidjes in de keuken, hoe krijg je die onder de knie? Bekijk het videofilmpje en het gaat zeker lukken. We beginnen met drie korte instructievideo's: Juliënnereepjes maken, Het snelste appelgebakje en Sinaasappels uitparten. De komende tijd wordt hieraan nog het een en ander toegevoegd. Zou je graag een bepaalde techniek zien, geef het dan even door, dan kunnen we er misschien een filmpje van maken.

  Was drogen op de Aga
Een geweldige wasdroger, die Aga. Maar de stang heeft maar een beperkte ruimte en ook de bovenkant is snel vol met wasgoed. Heb je extra plaats nodig voor je wasgoed, dan is er nu een handgemaakt houten wasrekje voor de Aga. Het wordt bevestigd aan de stang en biedt veel ruimte om je was te drogen. Bonus: het rekje is helemaal plat op te bergen.

  Workshoprooster
Het workshoprooster voor dit najaar is weer klaar. Er zijn wat oude bekenden, maar ook enkele nieuwe cursussen, bijvoorbeeld het Kerstmenu. Op verzoek ook de nieuwe cursus Magimix. Heb je al een Magimix en weet je niet goed wat je er allemaal mee kunt doen, of wil je er een aanschaffen, dan leer je tijdens deze workshop alle mogelijkheden uit je foodprocessor te halen. Bij aanschaf van een Magimix-keukenmachine is de workshop gratis.

Met vriendelijke groet, Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

 

Nieuwsbrief


  Veel nieuwe recepten
Koninginnedag, bevrijdingsdag, de meivakantie ... veel vrije dagen in het verschiet waarop je eens met nieuwe recepten aan de slag kunt gaan.
Op de website vind je daarvoor weer wat videorecepten: de Gestoomde visballetjes - een geweldig borrelhapje maar ook lekker bij een Thaise groenteschotel- en het feestelijke nagerecht Tuiles met bosfruit en sabayon.

Ook bij de Ingezonden recepten vind je weer lekkere gerechten, bijvoorbeeld de Kipfilet met pizzaiola, kruidenricotta en pasta, een echte Belgische Kalfstong in Madeirasaus, de vegetarische Zoete aardappelgalettes en voor de echte chocoholics een Sachertorte. En kijk ook een in de Nieuwsrubriek: daarin vind je tussen de nieuwtjes door een Meringue-frambozenijstaart en een gerecht van Kip met rode pesto. Nog niet genoeg geëxperimenteerd? Bij de Tip van de maand april leer je alle fijne kneepjes van het Sabayon maken.

  Ingezonden berichten, voor elk wat wils
Wil je een kookgroepje in de buurt starten? Een tweedehands Aga kopen of aanbieden? Heb je een patroon voor een theemuts in de vorm van een Aga of een bouwtekening voor een pastadroogrek? Weet je misschien een geweldig restaurant waar op een cooker gekookt wordt? Dit, en natuurlijk nog heel veel meer, kun je allemaal kwijt bij de Ingezonden berichten. Maak er gebruik van, want andere lezers zijn heel blij met jouw inzending!


  Aanbieding van de maand
Er is ook een nieuwe rubriek aan de website toegevoegd: Aanbieding van de maand. Elke maand wordt daar een artikel in het zonnetje gezet waar we enthousiast over zijn en dit artikel is tijdens die maand voor een lagere prijs aan te schaffen. De aanbieding voor april is de onovertroffen Sauspan van Demeyere en vanaf 1 mei wordt deze opgevolgd door weer een nieuwe aanbieding: de Roosvorm van Nordic Ware. Op die datum komt dan ook gelijk het bijbehorende videorecept op de site te staan: een rozenbavarois met gesuikerde rozenblaadjes. Misschien een ideetje voor moederdag?.

  Nieuw workshoprooster
De workshops zijn tot aan de grote vakantie allemaal vol gepland. Daarom is er nu alvast een beginnetje gemaakt met het nieuwe Workshoprooster, dat ingaat op 1 september. Misschien zit er iets voor je bij!

Met vriendelijke groet, Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

 

Terug naar www.cookerathome.nl

Cooker at Home - koken op de Aga februari 2012

Nieuwsbrief


  Nieuwe kookvideo’s
Het is écht weer om lekker dicht bij de Aga te kruipen. Of te koken natuurlijk. In deze nieuwsbrief vind je weer een heleboel ideeën om met de Aga aan de slag te gaan. Zojuist is het filmpje Citroensoufflé met aardbeiencoulis op de site geplaatst. Er zijn ook twee nieuwe video’s met vleesgerechten: Runderstoof met een Oosters tintje en Lamsbout met knoflook en rozemarijn. Net voor Kerst is nog het filmpje Kerstflikjes toegevoegd. Lijkt misschien niet meer zo actueel, maar de kerstspikkels op de chocoladeflikjes kun je gewoon vervangen door nootjes, gedroogd fruit en alles wat je maar lekker vindt. Past het weer helemaal in deze wintermaanden.


  Aga Total Control
Sinds kort is er een nieuwe telg aan de Aga-stamboom: de Aga Total Control. Dit elektrische fornuis ziet er net zo uit als een gewone 3-oven Aga, maar je kunt hem in- en uitschakelen op het moment dat het je het beste uitkomt. Wil je er meer over weten, dan kun je op de site uitgebreide informatie over de Total Control vinden. Ook vind je op de site nu een beschrijving van de Everhot, een cooker die al verkrijgbaar is vanaf een breedte van 60 cm, dus ook geschikt voor de kleinere keuken.


  Ingezonden recepten
Veel dank weer aan al die trouwe recepteninzenders. Zij hebben weer gezorgd voor een aantal lekkere recepten. Ben je in een ‘zoet-mood’, maak dan bijvoorbeeld eens de Luchtige amandelkoekjes, de Cheesecake of de overheerlijke variatie daarop: de Tiramisu cheesecake. Ga je meer voor hartig dan is de Lamsnavarin met wintergroentjes misschien iets voor je of het Vegetarische notengebraad met tomatensaus.

  Workshoprooster
Het workshoprooster voor 2012 staat nu op de site. Er zijn wat oude bekenden bij zoals de Broodbakworkshop, de Basiscursus, Vlaai en de Italiaanse workshop, maar ook wat nieuwe workshops zoals Vegetarisch, het Paasmenu en het vervolg op de basisbroodbakcursus: Brood II, zoet en hartig.

  Tip van de maand
Kijk ook nog even bij de Tip van de maand. Deze maand alle mogelijkheden van Bake-O-Glide op een rijtje, en bij de tips van de afgelopen maanden vind je informatie over de verschillende soorten Meringue en een recept voor Mincemeat.

Met vriendelijke groet, Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

Cooker at Home - koken op de Aga december 2011

Nieuwsbrief


  Feestmaand!
December, de feestelijkste maand van het jaar. En daarom ook de maand die bij uitstek geschikt is om lekker achter de Aga te kruipen en allerlei winterse traktaties te maken. Zo horen bij een gezellige sinterklaasavond zelfgebakken lekkernijen. Kijk eens op het filmpje Taaitaai hoe je heel snel en gemakkelijk heerlijke taaitaai kunt bakken. Een andere decemberklassieker is het winterse Speculaashuisje; sprookjesachtig mooi en met de kruidige smaak die zo bij de koude maanden hoort.

  Nog meer videorecepten
Nog inspiratie nodig voor nieuwe recepten? Kijk eens bij het filmpje Ahornpotjes, een gerecht waarbij de Aga weer op zijn best is. Bij een ander fornuis zou je dit gerecht op de moeilijke manier au bain-marie in de oven moeten bakken, maar als je een Aga gebruikt, hoef je de schaaltjes alleen maar twee uur in de kookoven te zetten zonder er verder naar om te kijken. Ook heel gemakkelijk van tevoren te maken, dus handig als je gasten krijgt.
Wil je als eerste op de hoogte zijn als er weer een nieuw filmpje is, abonneer je dan via Youtube op het kanaal van Cooker at Home. Je krijgt dan per e-mail een melding als er weer een nieuw videorecept is.


  Ingezonden recepten
Nog meer lekkere gerechten vind je bij de Ingezonden recepten. Zo zijn er weer twee heerlijke vleesrecepten: Konijn met champignons en mosterdsaus en Stoofpotje van varkenswangetjes (Oh, wat was dát lekker!). Voor de gelukkige bezitters van een ovenplank is er ook weer een supergerecht: Vijgen met mozzarella en rauwe ham, en voor de koekjesbakkers zijn er Macarons de Paris. En speciaal voor Kerstmis tover je de overheerlijke Anijskoekjes uit de Aga! Aan alle inzenders weer heel veel dank voor hun genereuze bijdragen!

  Eetbare cadeautjes

December is ook de maand van de cadeautjes. En wat is er leuker dan zelfgemaakte presentjes? Bij de Tip van de maand vind je allerlei ideetjes om aan de slag te gaan, niet alleen bij de tips van de laatste paar maanden, maar ook in alle aangepaste tips van de afgelopen jaren. Maak bijvoorbeeld eens een mooie pot Provençaals kruidenzout voor iemand of vul een fles met lekkere kruidenolie of -azijn. En wat denk je van een zelfgemaakte mincemeat voor Kerstmis, geurige vanillesuiker, originele vogeltraktaties of winterse decoraties uit de Aga? Blader eens door de Tip van de maand voor allerlei nieuwe ideetjes.


Een hele fijne decembermaand allemaal en geniet ervan!
Met vriendelijke groet, Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

Cooker at Home - koken op de Aga oktober 2011

Nieuwsbrief


  Weer zes nieuwe videorecepten
Gaf je appel- of perenboom dit jaar ook zo’n overvloedige oogst? Als je
je geen raad meer weet met al dat fruit, kijk dan eens naar het videofilmpje Appel-perenstroop met kaneel. Met deze stroop geniet je de hele winter nog van het fruit uit je tuin! Het Recept van de maand is het filmpje Grote garnalen uit de wok. Een ander gemakkelijk en supersnel wokgerecht is de Wokschotel met broccoli, cashewnoten en oestersaus. En voor de hartige trek is er de Quesadilla met geitenkaas, gerookte kip en koriander. Erg lekker en prachtig om te zien is de Sinaasappelcake en helemaal in herfsttijl is de heerlijke Anijskrans.

  Ingezonden berichten
Wil je een oproep doen voor een kookgroep bij jou in de buurt, zoek of verkoop je een tweedehands Aga, wil je een foto laten zien van je prachtige nieuwe cooker, maak je prachtige Chef’s Pads of zoek je een bepaald recept? Dit en nog veel meer kun je nu kwijt in de nieuwe rubriek Ingezonden berichten. Er staan al een paar berichtjes op de site. Lees ze eens door en voel je vrij om hier al je vragen, foto’s en mededelingen te deponeren.


  Nieuwe workshops
Behalve de workshops High Tea en de Sinterklaascursus zijn de workshops voor dit jaar vol. Maar voor 2012 staat nu ook de workshopagenda op de site en daar is weer van alles te kiezen. Op herhaling is de workshop Broodbakken I, maar er is nu ook een vervolg: Brood, zoet en hartig. Verder is er weer een Basiscursus, een Italiaanse workshop, een Paasmenu en een workshop Vegetarisch koken. Heb je zelf ideetjes voor een workshop of wil je met een groepje een workshop met een bepaald thema volgen, laat het me dan even weten, dan prikken we een datum.

  Heel veel nieuwe tips

Bij de Tip van de maand vind je allerlei manieren om met behulp van de Aga je keuken van lekkere luchtjes te voorzien. Maar er is meer te vinden bij de Tip van de maand. Blader maar eens door naar beneden en je zult zien dat de oorspronkelijke korte tips nu vervangen zijn door allerhande informatie en uitgebreide tips. Van Wasrekjes tot Roken op de Aga, van Cookhooks tot Cornetjes, en van Kruidenolie tot Espumas. Een bonte verzameling van leuke en nuttige wetenswaardigheden.


Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

Cooker at Home - koken op de Aga

Nieuwsbrief


  Zomerse recepten
Tijd voor vakantie, dus minder tijd om achter de Aga te staan. Daarom een korte nieuwsbrief met enkele zomerse recepten. Bekijk bijvoorbeeld eens het videorecept van de maand juli met het frisse zomerse dessert Appeltorentjes: in de Aga gedroogde appelschijfjes met daartussen kleine bolletjes appelsorbetijs. Mmmm ...
Ook het videorecept van de vorige maand, Wrap met versgerookte kip, mango en amandelen is een heerlijk gerechtje om aan het einde van een lome zomerdag nog snel even te maken. Voor nog meer ideeën kun je ook bij de Ingezonden recepten kijken, want er zijn weer een aantal verrassende nieuwe inzendingen!

  Nieuw workshoprooster
Het workshoprooster voor het najaar staat al een paar weken op de website. Sommige van de cursussen zijn al weer volgeboekt, maar er is nog steeds genoeg keuze. Dus misschien is er iets leuks voor je bij. Kijk ook eens bij Reacties van cursisten wat de andere deelnemers van de workshops vonden.


  Aga Six-Four en Four-Two
In onze workshopkeuken is er een nieuw Aga-fornuis bij gekomen, een Four-Two. De recepten die vanaf heden aan de website toegevoegd worden, krijgen nu niet alleen de beschrijvingen voor de ‘warme’ Aga, maar ook voor de ‘koude’ Aga, dus de Six-Four en de Four-Two. Een uitgebreide beschrijving van deze S-serie is nu ook op de site opgenomen. In de komende tijd worden de bestaande recepten op de website bijgewerkt met de bereidingswijzen voor de 6-4 en 4-2.

  Veel nieuwe Tips

Ook de rubriek Tip van de maand wordt bijgewerkt. De tips van de afgelopen maanden zijn uitgebreider en mooier vormgegeven dan de vroegere tips. Veel van de vroegere tips op de site zijn later in het Aga basiskookboek terecht gekomen. Dubbelop dus, en daarom worden ze herzien. Een aantal van de tips is al vervangen door handige en wetenswaardige informatie en de rest van de tips volgt binnenkort.


Fijne vakantie allemaal!
Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

Cooker at Home - koken op de Aga

Nieuwsbrief


  Patisserie
Een voorjaarsnieuwsbrief met als thema: patisserie. Je vindt op de site drie nieuwe videofilmpjes met recepten over dit onderwerp: heerlijke amandel-sinaasappeltulbandjes, gemakkelijk en snel te maken Engels shortbread, en een frisse aardbeientaart, die door zijn hartvorm ook heel geschikt is voor moederdag. In de Tip van de maand mei nóg meer patisserie; je leest hier hoe je zelf cornetjes (kleine spuitzakjes) vouwt en op welke manier je ze gebruikt om glazuur te spuiten of chocoladedecoraties te maken.

  Recensies patisserieboeken
Ben je nog niet echt thuis in de kunst van het taarten bakken, kijk dan eens bij de Kookboekrecensies; er is een nieuwe rubriek, Patisserie, waarin vier uitstekende bakboeken beschreven worden waarmee je de fijne kneepjes van het gebak maken onder de knie kunt krijgen.


  Prachtige bakvormen
Om mooie cakes en taarten te maken heb je goede vormen nodig. Er zijn aan het assortiment enkele bakvormen van Städter toegevoegd, en ook de kwalitatief onovertroffen aluminium vormen van Nordic Ware. Kijk maar eens wat een prachtexemplaren erbij zijn!

  Voorjaarsgroenten

Er zijn weer allerlei lekkere voorjaarsgroenten op de markt, en wat is er lekkerder dan verse doperwten? Probeer eens de heerlijk frisse Doperwtensoep met munt. Ook daarvan staat een videofilmpje op de site waarin je ziet hoe je een eenvoudig soepje met een simpele garnering omtovert tot een culinair hoogstandje. Ook bij de Ingezonden recepten weer enkele nieuwe gerechten; dank aan alle inzenders!

  Workshops
Nog meer frissigheid? Misschien is de workshop IJs maken (17 juni) iets voor je.
Omdat er in mei een extra fornuis in de workshopkeuken komt, kunnen er nu zes in plaats van vier mensen aan de broodbakworkshops deelnemen. Dus ook daar zijn weer enkele plaatsen beschikbaar (21 en 26 juni).


  Roken op de Aga
In de Tip van april staat alles over Roken op de Aga. Als je in dat artikel op de link klikt, ga je naar een uitgebreide beschrijving van het roken en hier vind je ook nog eens drie verrukkelijke recepten die met de rookpan gemaakt worden. En heb je een Cedarwood ovenplank aangeschaft, maar ben je nog op zoek naar lekkere nieuwe recepten? Klik dan hier op ovenplank: niet alleen vind je hier een duidelijke beschrijving, maar ook nog eens vier nieuwe recepten om mee te experimenteren.

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

Aga-nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief


  Aga, Rayburn en Esse
Er zijn voor de Aga-liefhebbers weer allerlei nieuwe dingen te lezen en te bekijken op de site van Cooker at Home! Maar omdat er ook veel eigenaren van een Rayburn of een Esse op de site kijken, is er nu voor hen extra informatie toegevoegd, zodat ook zij de tips en recepten op de site gemakkelijk kunnen omzetten naar hun cooker. Klik daarvoor op Esse of Rayburn.

  Workshops
Omdat de kookworkshops tot aan de grote vakantie al snel helemaal vol waren, zijn er nog enkele workshops toegevoegd. Kijk maar eens op de agenda.
Wil je iemand een plezier doen met een leuk en leerzaam dagje uit, geef dan eens zo’n feestelijke cadeaubon, te besteden aan een workshop naar keuze.


  Poetsbeurt
Op demonstraties en workshops is de meeste gestelde vraag: ‘Hoe maak ik zo’n hete Aga nu schoon zonder mijn handen te verbranden?’ Eindelijk heb ik de ultieme oplossing gevonden: kijk maar eens naar de Tip van de maand maart en klik daarbij door naar het bijbehorende filmpje.

  Kookvideo’s

Natuurlijk zijn er weer enkele nieuwe kookvideo’s.
De Kippannetjes met paprika zijn snel gemaakt en ook de heerlijke
Griekse ovenschotel heb je in een mum van tijd in de oven staan. En heb je al eens geprobeerd popcorn te poffen? Een leuk karweitje samen met de kinderen.


  Ingezonden recepten
Nog meer ideetjes voor lekkere gerechten vind je bij de Ingezonden recepten. Alle inzenders heel veel dank daarvoor! Als je het leuk vindt, kun je hier ook zelf je favoriete recept delen met andere kookliefhebbers.


  Aga-demonstratie
En even ter herinnering: op zondag 20 maart om 14.00 uur is er een leuke Aga-demonstratie in het Agahuis in Ellecom met als thema de ovenplank en de rookpan. Natuurlijk weer onder het genot van een drankje en een hapje. Iedereen is van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met de website van Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

 

Nieuwsbrief januari 2011!

Nieuwsbrief


  Workshops
Weer een nieuw jaar met heel veel lekkere gerechten uit de Aga! Wil je eens gezellig een dagje samen met andere Aga-bezitters koken, kijk dan eens bij de Workshops of er iets voor je bij is. Er zijn weer een paar nieuwe workshops bij gekomen. Misschien wil je een keer een Italiaans menu maken, een Paasbrunch of een High Tea?

  OvenPlank
Bij de Tip van de maand vind je informatie over de CedarWood OvenPlank, de plank waarmee je heel eenvoudig een subtiel rokerig houtsmaakje aan je gerechten geeft. Wil je zien hoe het werkt, kijk dan naar de bijbehorende kookvideo’s Gerookte zalm met mousselinesaus en Gevulde portobello’s.
Op zondag 20 maart om 14.00 uur vindt er ook een demonstratie plaats met de ovenplank in het Agahuis in Ellecom. Dan laten we je nog uitgebreider zien hoe deze unieke plank werkt. Meer informatie over deze demonstratie volgt later.


  Kookboekrecensies
Aan de Kookboekrecensies zijn vier nieuwe rubrieken toegevoegd. In De Franse Keuken vind je een recensie van het beroemde boek van Julia Child, de Kunst van het Koken. Bij Nagerechten worden twee boeken met overheerlijke toetjes beschreven, en in de rubriek Tijdschriften vind je een recensie over een kookblad. Een buitenbeentje in de Kookboekrecensies vind je in de rubriek Diversen: een beschrijving van Onze Smultuin, een boek met verhalen, recepten en tuintips

  Kookvideo

Nog een nieuwe kookvideo: Italiaanse paté. Paté maken lijkt een hele klus, maar als je deze video hebt bekeken, blijkt het eigenlijk een fluitje van een cent te zijn. Probeer maar eens!


  Ingezonden recepten
Wil je zelf je favoriete recept met andere Aga-gebruikers delen, dan kan dat nu in de nieuwe rubriek Ingezonden recepten. De spits wordt afgebeten met de Mosterdsoep van Mick Stomp, de Eierkoeken van Esther van Beuzekom en de Pittige Spruiten van Werner Waterval. Alledrie heerlijk, dat kan ik je verzekeren!


  Landleven
Kijk ook eens in het nieuwste nummer (jan-feb) van Landleven. Daar staat een uitgebreid artikel in over het koken op de Aga en het Aga basiskookboek.

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met de website van Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

 

 

Nieuwsbrief november 2010!

Nieuwsbrief


  Speculaaspop
Wil je nog even aan de slag voor Sinterklaas? Dan staat er nu een kookvideo op de site van Cooker at Home waarop je kunt zien hoe je een speculaaspop uit een plank maakt; een leuk cadeautje voor pakjesavond. Vind je het leuk om er ook nog borstplaat, marsepein of gevulde speculaas bij te maken, dan is de sinterklaasworkshop op 27 november misschien iets voor je.

  Kookboekrecensies
Als je in de winkel voor het kookboekenschap staat om een nieuw boek aan te schaffen, dan is het aanbod vaak zo overweldigend dat het moeilijk wordt om iets te kiezen. Daarom is er een nieuw item aan de site toegevoegd: kookboekrecensies. Hier worden boeken besproken die hun sporen in kookboekenland al verdiend hebben. Er zijn nu vijf categorieën: basiskookboeken, algemeen, vegetarisch, vlees en vis. In de toekomst zal het aantal categorieën en de besproken kookboeken nog flink uitgebreid worden.

  Aga-kookboek
Het Aga basiskookboek is inmiddels volop in de winkels en bij de Aga-dealers verkrijgbaar en al heel wat exemplaren hebben via mijn website hun weg gevonden naar Aga-bezitters. Hierbij wil ik graag iedereen bedanken voor alle leuke, lieve en lovende reacties op het boek; echt geweldig om zoveel positieve reacties te krijgen!


  Uitnodiging
Heb je het boek nog niet en wil je graag een praatje maken met andere Aga-enthousiastelingen onder het genot van een drankje en een hapje? Of wil je eens bekijken hoe de nieuwe rookplank werkt? Kom dan woensdag 24 november tussen 15.30 uur en 19.00 uur naar het Agahuis in Ellecom (Binnenweg 32). Je bent van harte welkom!  


Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met de website van Cooker at Home,
klik dan hier en vul het e-mailadres in.


 

 

 

Nieuwsbrief oktober 2010!

Nieuwsbrief herfst 2010


  Het Aga basiskookboek is uit!
Even een korte nieuwsbrief tussendoor. De eerste Aga basiskookboeken zijn van de pers gerold en zijn nu via de website van Cooker at Home verkrijgbaar. Het is een prachtig boek geworden; 256 bladzijden boordevol informatie over het koken op de Aga, tips, handigheidjes en bijna vijfhonderd recepten. Het boek is gebonden, heeft een harde kaft en bevat schitterende fotografie van Anna de Leeuw.
Het Aga basiskookboek kost € 29,95 inclusief verzendkosten en je ontvangt er ook nog een waardebon bij voor € 5,- korting op een workshop naar keuze. Je kunt het boek bestellen via het bestelformulier op de site. Iedereen die het boek al heeft besteld, krijgt het binnen tien dagen toegestuurd.

  Nieuwe kookvideo’s
Er staan weer nieuwe kookvideo’s op de website. Ditmaal echte herfstrecepten: een pompoentaart (de echte Amerikaanse pumpkin pie) en, omdat de granaatappel nu volop verkrijgbaar is, ook een salade met granaatappel en warme gebakken geitenkaas. De uitgebreide beschrijving van deze recepten vind je bij de maandrecepten.


Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met de website van Cooker at Home,
klik dan hier en vul het e-mailadres in.


 

 

 

Nieuwsbrief september 2010!

Nieuwsbrief

  Workshops
Zo, de vakantie is weer voorbij en buiten wordt het weer wat kouder: tijd om weer eens lekker achter de Aga te kruipen met wat nieuwe recepten.
Wil je weer eens wat inspiratie opdoen, dan is het misschien leuk om eens een workshop te bezoeken.
De workshops van vorig jaar werden allemaal goed bezocht en draaien daarom dit jaar nog een keer.
Er komen ook drie nieuwe workshops bij: Italiaans, Paté maken en Sinterklaaslekkernijen.
Kijk maar eens bij Workshops of er iets van je gading bij is.

  Landleven
In het tijdschrift Landleven werd kort geleden een taart van mij gepubliceerd. Heb je de Landleven gemist, dan kun je het recept Kruisbessen-hangoptaart met vlierbloesem terugvinden als maandrecept van de maand april. Mét mooie foto’s van de Landleven-fotograaf.


  Kookvideo’s
We hebben een deel van de vakantie gebruikt om de website weer bij te werken. De leukste verandering is de toevoeging van kookvideo’s. Speciaal voor de Aga hebben we een aantal video’s opgenomen waarin je precies kunt zien hoe je een aantal lekkere gerechten op een gemakkelijke manier op en in de Aga bereidt.
Wat denk je bijvoorbeeld van een paddenstoelenrisotto of een hazelnoot-meringuetaart? Er staan nu negen kookvideo’s op de site en de komende tijd worden er nog meer toegevoegd. Omdat het bijbehorende recept ook nog eens uitgebreid op de site staat beschreven (in het Receptenarchief), zul je met deze gerechten zeker een heerlijk resultaat behalen!


  Aga Basiskookboek
En dan het nieuws waar ik heel trots op ben: het Aga Basiskookboek is klaar! Eindelijk! Eind oktober verschijnt het op de markt en het is echt een enorm mooi en praktisch boek geworden met een schat aan informatie over het koken op de Aga en een grote hoeveelheid recepten.
Wil je het boek als eerste hebben, dan kun je het nu alvast bestellen en dan krijg je het toegestuurd zodra het uit is. De verzending is kosteloos en je ontvangt er ook nog een waardebon bij voor korting op een van de workshops.
Meer informatie over het Aga Basiskookboek en het bestelformulier vind je op de site van Cooker at Home


Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers


Heb je een Aga-vriend(in) die je wilt laten kennismaken met de website van Cooker at Home,
klik dan hier en vul het e-mailadres in.


 

 

Nieuwsbrief februari 2010!

Nieuwsbrief



Het blijft écht weer om lekker warm bij de Aga te kruipen en winterse gerechten te bereiden; de gevulde soepen, stoofpotten en warme nagerechten passen helemaal in deze koude periode.
Heerlijk om in deze winterse tijd eens lekker geurig brood te maken. Als u een paar keer brood hebt gemaakt tijdens een workshop broodbakken, dan lukt het u thuis ook om lekker en vers brood uit uw Aga te toveren. De vorige workshops waren al snel vol, dus er is nog een nieuwe datum toegevoegd: zaterdag 15 mei. Omdat het tegen die tijd alweer volop lente is, kunt u op 22 mei ook nog deelnemen aan de workshop Italiaans lentemenu. En voor diegenen die eerst eens rustig de eerste stappen bij het Aga-koken willen zetten, is er op 12 juni nog een basiscursus toegevoegd.

 

Op de website van Cooker at Home vindt u informatie over alle workshops; data, tijden, prijzen etc. Daar kunt u ook aanmelden voor de workshops.
Mocht de cursus van uw keuze er niet bij staan, neem dan even contact op, dan kijken we samen of we die cursus in het programma kunnen opnemen.

Klik hier om rechtstreeks naar de workshoppagina van de website te gaan.

 

Kijk gelijk even op het Recept van de maandDaar vindt u een lekker snel en gemakkelijk wokgerechtje voor de dagen dat u wat minder tijd hebt: binnen vijf minuten hebt u een heerlijk vers en apart witlofgerechtje op tafel staan!

Hebt u een Aga-vriend(in) die u wilt laten kennismaken met de website van Cooker at Home, klik dan hier en vul het e-mailadres in.

Met vriendelijke groet,
Saskia Schepers